HALLE - Jorne Van Roy zijn ontwerp komt op 150.000 bierviltjes

C21
Halle_carnaval
 

HALLE - Jorne Van Roy zijn ontwerp komt op 150.000 bierviltjes

Editiepajot_halle_bierviltje_1_foto_merckxc
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_halle_bierviltje_2__foto_merckxc
Repro Felix Merckx
 
Bierviltjes
Heel wat leerlingen van Don Bosco Halle stuurden een ontwerp binnen en vielen ook in de prijzen. (Ingezonden foto)
 

Carnaval in Halle, dat betekent veel volk op de been. Om dat in goede banen te leiden is er niet enkel op het moment zelf en ter plaatse begeleiding nodig. Het is ook heel belangrijk om preventief te sturen en te informeren. Daarom wordt beroep gedaan op de schoolgaande jeugd. Zij worden gevraagd om slogans en tekeningen te ontwerpen die het gebruik van alcohol en drugs afkeuren. Het beste ontwerp verschijnt op 150.000 bierviltjes. Het bekroonde ontwerp dit jaar is van Jorne Van Roy van Don Bosco Halle.

Al verschillende jaren, sinds 2003 om precies te zijn, werkt organisator Halattraction samen met de Halse preventiedienst om samen een preventiecampagne tegen misbruik van alcohol en drugs op poten te zetten. Tot verleden jaar was ook de Preventiedienst betrokken bij het project. Om bezuinigingsredenen hebben deze echter afgehaakt. Halattraction nam alles over. “Op preventie naar de jeugd staat echter geen prijs”, zegde voorzitter Jos Appelmans gevat. Het geheel mist zijn doel niet, want jaarlijks is er een vermindering vast te stellen van alcohol- en drugsgebruik en zijn er ook minder tussenkomsten van de ordediensten en het Rode Kruis te noteren.
In samenwerking met de Halse secundaire scholen en diens leerlingen creëren ze jaar na jaar een blikvanger die zeker meer dan een opvallende plaats in de promotiecampagne voor carnaval Halle inneemt. De leerlingen van de secundaire scholen krijgen de kans om een ontwerp met bijhorende slogan in te zenden en kans te maken op eeuwige roem. Zijn of haar ontwerp pronkt op 150.000 bierviltjes die over de horecazaken in Groot Halle en het Pajottenland verdeeld worden.
Jos Appelmans: “Ons eerste jaar als zelfstandige organisator van dit project, zetten wij het eerder opgestarte werk verder. De biervilten, evenals de daarbij horende preventiecampagne blijven bestaan. Het is niet nodig plezier te koppelen aan drugs en alcohol. Plezier maken kan ook zonder”.
Uit de 124 inzendingen selecteerde de jury 11 genomineerden, waaruit één grote winnaar naar voren stapt. Dat was Jorne Van Roy van Don Bosco Halle met zij slogan “Feesten moet plezant blijven” De tweede prijs ging naar Mart Van den Brande, ook leerling aan Don Bosco Halle en de derde prijs was voor Dora D’Haeseleer van de Middenschool.
De jury lette vooral op de grootte en duidelijkheid van het ontwerp, de technische mogelijkheden om het ontwerp te kunnen verkleinen indien nodig, maar vooral op de tekening zelf en de daarbij horende slogan. Het geheel moet in één oogopslag spreken en de juiste boodschap verspreiden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief