Camera’s in BEERSEL blijven (voorlopig?) beperkt tot Alsemberg

C21

Camera’s in BEERSEL blijven (voorlopig?) beperkt tot Alsemberg

Editiepajot_bart_devill___beersel
foto Bart Devillé
 

Op de jongste gemeenteraad kregen de raadsleden de kans hun uit te spreken over het principe tot levering, installatie en onderhoud van een camerabewakingssysteem met hoge resolutie. In feite gaat het over het aanbrengen van een camerabewaking op het Winderickxplein en de parking van de evenementenhal DOC in de Beerselse deelgemeente Alsemberg.

Voor het aanbrengen van de drie bewakingscamera’s(twee op het Winderickxplein en één op de parking van de evenementenhal) wordt rekening gehouden met een prijskaartje van ongeveer 84.000 euro. Het gaat om camera’s die beelden in hoge resolutie afleveren. Daarmee moet het mogelijk zijn om zowel overdag als ’s nachts de personen te herkennen die in beeld komen.
 
Op het Winderickxplein gaat men trachten deze camera’s op bestaande verlichtingspalen aan te brengen, om de parking van de evenementenhal in het oog te kunnen houden wordt de camera daar aangebracht op de toren van CC de Meent.
 
Raadslid Erik Mosselmans(N-VA) vroeg of er in de gemeente nog meer camera’s komen op andere plaatsen. Burgemeester Hugo Vandaele(CD&V) antwoordde vraagsteller dat dit momenteel nog niet wordt voorzien, maar wanneer het financieel mogelijk zou zijn wordt er ook aan gedacht op het andere deel van het Winderickxplein camerabewaking aan te brengen. Een unanieme raad ging akkoord bewakingscamera’s in Alsemberg aan te brengen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief