BEERSEL pakt voet- en fietspaden aan

C21

BEERSEL pakt voet- en fietspaden aan

Editiepajot_bart_devill___hilde_ecker
schepen Hilde Ecker / foto Bart Devillé
 

Op de jongste gemeenteraad gaf schepen van Openbare Werken Hilde Ecker (CD&V) enige toelichting bij de vernieuwing van voet- en fietspaden in de gemeente voor 2015 en vroeg de gemeenteraadsleden het principe hiervan goed te keuren.

En ze werd op haar wenken bediend. De gemeenteraad ging unaniem akkoord met de vernieuwing en her aanleg in 2015 van voet- en fietspaden in de J. Van Laetstraat, Kortestraat, A.Vaucampslaan, Hoogstraat en Kerkveldstraat. Het prijskaartje van deze werken wordt geraamd op 274.910,67 euro, BTW inbegrepen.
 
De Beerselse gemeenteraad was ook één stemmig bij de princiepsbeslissing inzake erosiebestrijdingswerken knelpunt ‘Genstberg’. Deze zijn hier wel nodig, daar de landbouwpercelen langs de genstberg af hellen naar Blutsdelle en zo af en toe zorgen voor water- en modderoverlast.
 
Erosiebestrijdingsmaatregelen werden onderzocht in overleg met de erosiecoördinator en er werd geopteerd voor de aanleg van een erosiepoel met geleiden, een aarden dam en een geprofileerde grasbufferstrook. Raadslid Erwin Rosseel(N-VA) vroeg wel de landbouwers er op te wijzen dat zij bij het ploegen zouden rekening houden met mogelijke water- en modderoverlast.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief