BEVER schonk al 60.000 euro voor Kom op tegen Kanker

C21

BEVER schonk al 60.000 euro voor Kom op tegen Kanker

Dsc01203
BEVER schonk al 60.000 euro voor Kom op tegen Kanker - © Deschuyffeleer
 
Dsc01190
Marie-Elise Vanderkelen, Julienne Van der Perre, Monique Vandermergel, Cecile Van Belle en Lucien Dooms met districtscoördinator voor Vlaams-Brabant en Zuid-Oost-Vlaanderen Mireille Van Ransbeek - © Deschuyffeleer
 
Dsc01194
BEVER schonk al 60.000 euro voor Kom op tegen Kanker - Voorman Philippe Allert - © Deschuyffeleer
 
Dsc01208
BEVER schonk al 60.000 euro voor Kom op tegen Kanker - De Bloedgevers - © Deschuyffeleer
 
Dsc01213
Plantjesverkoopweekend voor Kom op tegen Kanker in Bever - © Dechuyffeleer
 
Dsc01217
Plantjesverkoopweekend voor Kom op tegen Kanker - © Deschuyffeleer
 

Eind september was het terug Plantjesverkoopweekend voor Kom op tegen Kanker. Door de inzet van vele vrijwilligers is die actie in Bever nu al 20 jaar na elkaar telkens weer een overdonderend succes. Ook dit jaar gingen de 620 azalea’s aan 6 euro per stuk bijzonder vlot van de hand. Redenen genoeg om vanuit het coördinatieteam onder de leiding van Philippe Allert een gezellige dankbijeenkomst op te zetten.

Met zijn 850 huizen en goed 2100 inwoners is het landelijke Bever als sinds het ontstaan van de actie, nu 20 jaar geleden, goed voor de jaarlijkse aan- en verkoop van 620 azalea’s. Bij benadering is dat één plantje per woning en meteen ook een score die mijlenver boven het Vlaams gemiddelde uittorent.
In het gemeentelijk zaaltje op Akrenbos trakteerden voorman Philippe en zijn team dan ook de ganse verkopers- en medewerkersploeg op een smakelijk hapje en een fris tapje. Ook districtscoördinator voor Vlaams-Brabant en Zuid-Oost-Vlaanderen Mireille Van Ransbeek was voor de gelegenheid naar het Makrallendorp afgezakt. “Mijn grootste dank gaat naar jullie die uren- of dagenlang bloempjes  aan de man gebracht hebben. Door uw inzet en medewerking kunnen de steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten ontplooid worden en kan wetenschappelijk onderzoek naar kanker op volle toeren draaien”, gaf de coördinatrice de aanwezigen een bemoedigend, welgemeend en bijzonder gesmaakt schouderklopje mee.
Philippe Allert: “Het was Nelly Verkouter, de toenmalige directrice van de gemeentelijke basisschool en ook nauw betrokken bij de werking van de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis die nu 20 jaar terug het engagement aanging zoveel mogelijk plantjes aan de man te brengen voor het goede doel. Zij verkreeg meteen de enthousiaste en nimmer aflatende medewerking van een tiental dorpsgenoten waaronder Marie-Elise Vanderkelen, Julienne Van der Perre, Monique Vandermergel, Cecile Van Belle en Lucien Dooms. Tot op vandaag behoren deze vijf pioniers nog steeds tot de verkoopploeg die intussen al 20 jaar lang van huis tot huis trekt om tijdens de actie de honderden plantjes aan de man of vrouw te brengen”.
Inmiddels blijken de Beverse verenigingen en de vrijwilligers op de 20 jaar medewerking al goed te zijn geweest voor de verkoop van om en bij de 10.000 plantjes. Dit alles bracht dan ook over die ganse periode de aardige som van goed 60.000 euro op die steevast naar Kom op tegen Kanker zijn doorgestroomd. Bever is overigens één van de 27 gemeenten die zolang de actie al op het getouw wordt gezet ieder jaar opnieuw zijn financieel steentje bijdraagt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief