Wielerclub Den Bidon al aan 9de Ronde van BEVER toe

C21

Wielerclub Den Bidon al aan 9de Ronde van BEVER toe

9de_ronde_van_bever
Wielerclub Den Bidon al aan 9de Ronde van BEVER toe - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 27 juni pakt wielerclub Den Bidon naar aanleiding van kermis Akrenbos uit met de nu al 9de editie van de Ronde van Bever, een wielerwedstrijd voor gentlemen over een afstand van 74,6 km gespreid over 11 ronden van ieder 6,8km en dit over een veilig en licht golvend parcours. Alle koersliefhebbers vanaf 18 jaar en niet in het bezit van een officiële wielervergunning zijn er dan welkom om hun conditie te testen en het tegen elkaar op te nemen op een sportieve en amusante manier.

Het parcours loopt ook nu weer van aan café-taverne ’t Platteland, waar alle koersformaliteiten gebeuren, via de rue Basse op de grens met Deux-Acren, Muydt en Broeck terug naar de woonkern van het gehucht. In tegenstelling tot de vorige jaren dienen de renners nu nog maar de eerste 2 in plaats van 3 ronden in gesloten groep af te leggen. De inschrijvingen lopen van 12 tot 13u30. De start wordt gegeven om 14u. Deelnemen kost 12 euro maar daarin zijn niet alleen de dagverzekering maar ook een versnapering, een drankje en een drinkbus inbegrepen. Het prijzengeld bedraagt ook deze keer 450 euro. Het wedstrijdreglement kan nagelezen worden op de website van de club.
Vorig jaar toonde Joost Pieters (Brakel) zich in een lang uitgesponnen eindspurt de snelste en dit voor Balder De Doncker (Galmaarden), Stefan Verhaeghe (Halle), Jonathan Delhove (Geraardsbergen) en Robin Devleeschouwer (Galmaarden). Opvallend was wel dat toen geen enkele inwoner van Bever aan de wedstrijd deelnam. Dat is dan ook de reden waarom de organisatoren dit jaar de gouden, zilveren en bronzen bidon voor de eerst gerangschikten uit Bever zelf aan de kant schuiven.
“Met onze koers willen wij enerzijds het wedstrijdgevoel bij de renners aanwakkeren en anderzijds ook de sportiviteit en het amusement centraal stellen”, zegt woordvoerder Stefaan Goessens van de organiserende wielerclub. “Toekomend jaar zijn wij inmiddels al aan de 10de editie toe. En daar willen wij beslist terug iets bijzonders van maken”.
Wielerclub Den Bidon staat voor een groep fervente wielerfanaten met als bestuursleden Manuel De Boeck, Yannick Leroy, Sébastien Derue, Koen Ghysbrecht, Stefaan Goessens, Bert Peeters, Wim Pensis en Kurt Gardinal. Allen hebben een link met Bever. Tijdens de Dorpsfeesten midden augustus staat de club ook telkens in voor het opzetten van het Criterium van Bever, eveneens een ietwat meer ludieke wedstijd voor gentlemen.
Meer info via www.wcdenbidon.be of bij Stefaan Goessens (0497/37.94.41).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jun 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief