BEVER – Sint-Elooisvrienden nodigen uit op 41ste gehuchtkermis in Akrenbos

C21

BEVER – Sint-Elooisvrienden nodigen uit op 41ste gehuchtkermis in Akrenbos

Affichekermisakrenbos2015
BEVER – Sint-Elooisvrienden nodigen uit op 41ste gehuchtkermis in Akrenbos - Affiche ingezonden
 

Tijdens het weekend van 27 op 28 juni openen de Sint-Elooisvrienden andermaal de zomerfestiviteiten in het Pajottenland met hun inmiddels al 41ste editie van hun tweedaagse kermis in het gehucht Akrenbos. Ook nu blijft het team van voorzitter Stéphane Leybaert het bewust klein houden om met de trouwe ploeg medewerkers alles in goede banen te kunnen blijven leiden.

Het gebruikelijk programmastramien blijft ook dit jaar aangehouden met een mega-party de zaterdagavond en touwtrekken, een zinderend optreden van Sam Gooris en een afsluitende TD op zondag.     
“Kermis Akrenbos is nog de enige overgebleven gehuchtkermis in de gemeente. Het zou zonde zijn deze mooie traditie niet in ere te houden”, steekt voorzitter Stéphane Leybaert van wal. “Akrenbos is nu éénmaal een gehucht van Bever waar iedereen nog iedereen kent. Hier is het dan ook nog echt kermis. Vooral voor de jeugd is het belangrijk dat het kermisgebeuren blijft doorgaan. Juist na de examenperiode gaan de jongeren maar al te graag eens flink uit de bol. Onze kermis maakt het  overbodig daarvoor met de auto naar een verre dancing te trekken, maar biedt nu juist een ideale gelegenheid om veilig en te voet of met de fiets naar de feesttent af te zakken!”         
De mega-party met dj Stef start zaterdag om 21u. De toegang is dan 5 euro. De tweede kermisdag op zondag wordt om 13u30 ingezet met een touwtrekking die deelt uitmaakt van het criterium van de regio Pajottenland. Hierbij is er nu ook een afzonderlijke wedstrijd ‘recreanten’ voor plaatselijke gelegenheidsploegen. Bij het touwtrekken kan de samenstelling van een ploeg overigens ook wel variëren en dit vooral om iedereen de kans te geven een gooi te doen naar de overwinning. Zo mag een ploeg mannen vanaf 18 jaar samengesteld zijn uit 6 personen en 2 reserves. Jonge mannen – 18 jaar, de jeugd dus, kan rekenen op 8 personen en 2 reserves. Een ploeg dames dan weer mag zelfs 9 personen en 2 reserves opstellen. En wanneer een gemengd team zich aandient worden 3 vrouwen gelijkgesteld aan 2 mannen.
Zondagavond om 19u30 zijn er tenslotte de klassieke afsluitende TD met dj Stefaan van Vlaanderen en een optreden van Sam Gooris. De toegang is dan gratis. Inschrijven voor het touwtrekken kan nog bij de organisatoren of via www.touwtrekken.be . Beide dagen worden de prijzen van de consumpties ook bijzonder democratisch gehouden.
In het verlengde van het kermisgebeuren van de Sint-Elooisvrienden organiseert wielerclub Den Bidon zaterdagnamiddag om 14u, ook in het gehucht, de 9de Ronde van Bever, een wielerwedstrijd voor gentlemen. Alle koersformaliteiten hiervan gebeuren in en aan taverne ’t Platteland.
Meer info bij voorzitter Stéphane Leybaert (0472/832217).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief