BEVER – Concert Musica Sacra bekijkt Hildegard van Bingen ‘anders’

C21

BEVER – Concert Musica Sacra bekijkt Hildegard van Bingen ‘anders’

Ms_2015
BEVER – Concert Musica Sacra bekijkt Hildegard van Bingen ‘anders’ - © Deschuyffeleer
 

Ter gelegenheid van Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart op zaterdag 15 augustus wordt tijdens het jaarlijks concert Musica Sacra in het voormalig klooster in het centrum, thans omgebouwd tot B&B Rosario, de Duitse Benedictijnse abdis Hildegard van Bingen (1098-1179) ‘anders bekeken’. De abdis, bijgenaamd ‘De Sibille van de Rijn’, wordt algemeen beschouwd als de eerste vertegenwoordigster van de Duitse middeleeuwse mystiek.

Het dagvullend programma start al om 6u30 met de gregoriaanse gezangen Psallentes terwijl het zachte licht van de ontwakende dag zijn weg zoekt door de glasramen van de St-Martinuskerk. Na het ontbijt wordt een rustige dagwandeling met picknick opgezet langsheen het uitgebreid wandelnetwerk Pajottenland. Onderweg gaat het jong innovatief internationaal muziekensemble Circling the Spheres met twee sopranen, contrabas, saxofoon en percussie dan de dialoog aan tussen middeleeuwse muziek en modale improvisatie, vertrekkend van liederen van Hildegard van Bingen en een circulair compositiesysteem.
Na het avondmaal weerklinkt in de St-Martinuskerk nog de haast twee uren durende uitvoering van de magistrale boetecanon ‘Pokajanen’ van Arvo Pärt door het gerenommeerd kamerkoor Aquarius en dit terwijl een kring van kaarsen geleidelijk de taak van het wijkende daglicht overneemt.
De dag wordt afgesloten met een receptie in de tuinen van Rosario, waar iedereen overigens steeds welkom is voor rust en verdieping.
Meer info, de deelnameformules en inschrijvingen via Musica Sacra op www.rosario.be .
     
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 aug 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief