BEVER maakt zich stilaan op voor zijn jaarlijkse Dorpsfeesten

C21

BEVER maakt zich stilaan op voor zijn jaarlijkse Dorpsfeesten

Dorpsfeesten_bever_2015__1__renamed_18008
BEVER maakt zich stilaan op voor zijn jaarlijkse Dorpsfeesten - © Deschuyffeleer
 
Dorpsfeesten_bever_2015__3__renamed_1579
BEVER maakt zich stilaan op voor zijn jaarlijkse Dorpsfeesten - © Deschuyffeleer
 
Affiche_dorpsfeesten
BEVER maakt zich stilaan op voor zijn jaarlijkse Dorpsfeesten - © Deschuyffeleer
 

In samenwerking met het gemeentebestuur zetten 22 verenigingen en raden ook dit jaar, en wel tijdens het weekend van 21, 22 en 23 augustus, gezamenlijk de Dorpsfeesten op het getouw. Door de vlotte samenwerking maken die feesten overigens ieder jaar opnieuw een hoogdag uit voor het plaatselijk verenigingsleven. Het programma, met zijn waaier aan activiteiten voor elk wat wils, blijft ook nu zijn klassiek stramien trouw.

Het gemeentebestuur maakt van de Dorpsfeesten alvast ook graag gebruik om zondagvoormiddag de nieuwe inwoners welkom te heten en hen zo de kans te bieden zich vlot in het plaatselijk sociaal leven te integreren.
 
De festiviteiten worden vrijdagavond steevast door de Chiro-jeugd op gang getrokken met Bubble Beats, een spetterende schuimfuif met dj’s White & DB B2B, Mr. Noisy, Pat Mackenzie en Peter. Ook de volgende avonden is het overigens nog fuiven geblazen tot in de late uurtjes met dj Peter. Wel is er op zaterdag ook nog een optreden van de rock-coverband The Crowd.
 
Zaterdagnamiddag zijn het 7de Bevers wielercriterium en de kinderanimatie rond het thema Vliegen in café Klein Bever de trekpleisters. Het criterium is een organisatie van wielerclub Den Bidon. Het gebeuren gaat van start om 16u en is uitsluitend voorzien voor inwoners van de gemeente en voor personen met een band met Bever. Net zoals vorig jaar wordt er gereden in ploegen van 4 renners. De afstand bedraagt 43,5 km gespreid over 15 ronden van 2,9 km. Naast de gebruikelijke individuele prijzen wacht het winnend team van het ploegenklassement de Bidonbeker.
 
Zondag vormt nog steeds de hoofdbrok van het feestprogramma. Dan zijn er de ganse dag door activiteiten. Het begint al in de vroege ochtend met de MTB-tochten over 35 en 50 km doorheen de steengroeve van Lessen en met de familiefietstocht over 30 km van fietsclub Klimax. De aperitiefspelen op het gemeentelijk petanqueplein schieten ook al vrij vroeg uit de startblokken. En ook het go-cart circuit opent al om 10 u zijn poorten. In de namiddag zijn er optredens van de koninklijke fanfare St-Pieters-Herleving en dansgroep Camargo. De kinderopvang ’t Sterretje dan weer houdt opendeur met een gezellige babbel voor de groten en allerlei animatie voor de kleinsten. En de gezinsbond op zijn beurt nodigt iedereen uit tussen 9 en 15u deel te nemen aan een familiefotozoektocht.
 
Culinair worden de bezoekers vergast op zaterdagavond met mosselen en een barbecue, op zondagmiddag met mosselen en côte à l’os en op zondagavond met pizza. Voor de dorstigen is er ook en onder meer een cavabar.
 
De feesten worden afgesloten met een optreden van Back2three met bekende muziek van
vroeger en nu. Om 21u30 zijn het dan de Makrallen die met veel vertoon en van op veilige hoogte kilo’s kiekenpoten te grabbel gooien. De drie prijspoten zijn samen goed voor 500 € met prijzen geschonken door de frituur Den Heksenketel, het café Klein Bever en de superette Prima Bina.
 
 
De Dorpsfeesten zijn ook te volgen via FACEBOOK
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 aug 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief