Eneco Tour doet tijdens slotrit ook HERNE en BEVER aan

C21

Eneco Tour doet tijdens slotrit ook HERNE en BEVER aan

Eneco-tour_in_bever__2015
Eneco Tour doet tijdens slotrit ook HERNE en BEVER aan - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de zevende en tevens laatste etappe van de uiterst spannende Eneco Tour rijden de renners morgen zondag kort na de middag ook doorheen het centrum van Herne en dit van Bever. Voor de wielerfans beslist een unieke gelegenheid om hun favorieten zoals een Greg Van Avermaet, een Philippe Gilbert, de winnaar van vorig jaar Tim Wellens en nog tal van anderen voor hun deur te zien langsrijden.

Selectieve finalerit
Tijdens de slotetappe met niet minder dan 19 beklimmingen rijden de renners van Sint-Pieters-Leeuw (12u) naar Geraadsbergen (16u15) over een afstand van 188 km. De finale in en rond Geraadsbergen kan best de vergelijking met een mini-finale van de vroegere Ronde van Vlaanderen doorstaan. Door het alsmaar stijgend succes van de Eneco Tour, de selectiviteit van het finaleparcours rond de Muur, de Bosberg, de Onkerzeleberg en de Denderoordberg en de aanhoudende spankracht in de wedstrijd heeft Geraadsbergen als wielerstad bij uitstek een waardige vervanger voor de gevluchte Ronde van Vlaanderen weten op de kop te tikken. De massale belangstelling voor het gebeuren is daar trouwens het beste bewijs van.
Als alles volgens schema verloopt worden de renners iets voor 13u in het centrum van Herne verwacht en komen ze er aangereden vanuit de Ninoofsesteenweg. In het centrum slaan zij dan rechts af de Stationsstraat in om zo langs het station en de Breemstraat de Geraardsbergsesteenweg te bereiken in de richting van Tollembeek. Daar op de Herhout nemen zij vervolgens via de Pijpestraat de afdaling naar het centrum van Bever van waaruit zij dan richting Lessen fietsen. Het centrum van Bever mag de renners omstreeks 13u10 verwelkomen.
De Eneco Tour is de enige meerdaagse UCI World Tour wedstrijd in Nederland en België. De beste ploegen nemen er dan ook aan deel. Vorig jaar was Greg Van Avermaet nog de snelste op de Muur, voor Tom Dumoulin, terwijl Stybar in 2013 zowel de ritwinst als de eindwinst in Geraardsbergen pakte. In 2014 won Tim Wellens de Eneco Tour en dit voor Lars Boom en Tom Dumoulin.
Het parcours van de Eneco Tour is zo opgebouwd dat de slotetappe nog alle mogelijkheden openlaat voor de eindoverwinning. De spanning is dan ook telkenmale verzekerd. Zo staat aan de vooravond van de finalerit Tim Wellens na zijn Ardennenoffensief van vandaag in het voorlopig klassement 1’03” voor op Greg Van Avermaet, 1’17” op de Nederlander Wilco Kelderman en 1’40” op Philippe Gilbert. Het wordt dan ook uitkijken of ook tijdens de slotrit Tim Wellens opgewassen blijkt tegenover het sterke BMC-duo Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert.
Draisineken
Voor de Hernse fietsclub ’t Draisineken betekent de doortocht van de Eneco Tour precies tijdens het weekend dat zij haar 40-jarig bestaan viert en de leden ontvangen worden op het gemeentehuis alleszins ook een bijzondere meevaller en allicht ook een nog jarenlange nazinderende herinnering. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief