BEVER – Fietsclub Klimax al aan 13de editie van haar MTB-Steengroeventochten toe

C21

BEVER – Fietsclub Klimax al aan 13de editie van haar MTB-Steengroeventochten toe

Mtb__klimax__dorpsfeesten_2012_1_
BEVER – Fietsclub Klimax al aan 13de editie van haar MTB-Steengroeventochten toe - © Deschuyffeleer
 

In het kader van de Dorpsfeesten biedt fietsclub Klimax op zondag 23 augustus de mountainbikers opnieuw de gelegenheid deel te nemen aan haar Steengroeventochten. Climax hierbij wordt andermaal de doortocht van de steengroeve van Lessen waar ‘de berg omgekeerd dient beklommen te worden’. Inmiddels zijn de tochten al aan hun 13de editie toe. Vorig jaar zakten al meer dan 400 bikers af naar het gebeuren. 

De jongste jaren wisten de tochten gestadig een breed deelnemersveld te lokken. Zeker nu met weinig concurrentie in de omgeving mogen de organisatoren onder de leiding van voorzitter Max Desmecht zich opnieuw aan een flink pak deelnemers verwachten. Niet alleen uit het Pajottenland, de Denderstreek, het Brusselse en het Henegouwse maar ook, zoals gebruikelijk, aan een rits nieuwsgierigen van heinde en verre, tot in het buitenland toe, die toch ook wel eens willen kennismaken met de toch wel uitdagende tocht doorheen het pittoreske Bever en zijn buurgemeenten.
Naast de MTB-tochten voorziet Klimax ook een familiefietstocht van 30 km over verharde wegen. Ook hier krijgen de deelnemers de gelegenheid te genieten van een uniek zicht over de steengroeve maar dan wel van boven op het plateau.
Deelnemen kost 4€ voor de 30km en de 35 km, 5 € voor de 50 km. Er kan vertrokken worden tussen 8 en 10u30. Bij aankomst krijgen de deelnemers als beloning voor de geleverde inspanningen alleszins een frisse consumptie voorgeschoteld. Ook hebben zij dan nog de kans, steeds in het kader van de Dorpsfeesten, aan te schuiven aan de lekkere restauratie voor een heerlijk geurende kom mosselen of voor een ongeëvenaarde portie lekkere côte à l’os, waarvan alleen de leden van kookclub De Scraboulekes het geheim weten.
Meer info op www.klimax-mtbever.be of via klimax.mtbever@gmail.com of 0485/59.66.31. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 aug 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief