BEVER – Met Bibbem een tablet leren gebruiken

C21

BEVER – Met Bibbem een tablet leren gebruiken

Werken_met_tablets
BEVER – Met Bibbem een tablet leren gebruiken - © Deschuyffeleer
 

In samenwerking met Fedos, de federatie van onafhankelijke senioren, organiseert de seniorenclub Bibbem, Bever in Beweging-Biévène en Mouvement, binnenkort een driedelige lessenreeks rond het leren werken met tablets. De lessen gaan door op maandagen 21 en 28 september en op 5 oktober telkens van 14u00 tot 16u30 in het clublokaal aan het kaatsplein. Deelnemen kost 5 € per lesbeurt en kan ook telkens ter plaatse betaald worden.

“Omdat veel van onze leden de stap willen zetten naar het gebruiken van een tablet pakken wij nu uit met een lessenreeks daaromtrent”, zegt Marie-Jeanne Deschuyteneer. “Een tablet biedt immers vele voordelen. In eerste instantie is het een zeer praktisch toestel dat minder weegt dan een laptop en dat gemakkelijk ook op de schoot kan gehanteerd worden. Ook kun je met een tablet net hetzelfde doen zoals met een computer zoals e-mailen, foto’s aanmaken en verwerken evenals het internet gebruiken. En tenslotte kun je met het gebruik van apps je tablet zo configureren dat al je lievelingsprogramma’s en -toepassingen eenvoudig te bedienen zijn”.
“De lessenreeks biedt dan ook een antwoord op een aantal praktische vragen zoals daar zijn waar moet ik op letten als ik een tablet koop?, wat kan ik er allemaal mee doen? , hoe tijp ik zonder toetsenbord? en hoe kan ik eenvoudig mijn mails bekijken?”, voegt Jeannine D’Aneaux aan het pleidooi van het Bibbem-bestuur voor het volgen van de cursus nog toe.
Op voorhand inschrijven is wel aangewezen en kan via 0495/66.68.75 of 0471/39.20.84. Bij de inschrijving dient wel vermeld dat een eigen tablet wordt meegebracht of dat er gebruik zal worden gemaakt van een tablet die door Fedos wordt ter beschikking gesteld. De lessen zijn wel opgemaakt met het android-systeem en zijn dus niet geschikt voor een toestel van Apple. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief