BEVER – Senioren welkom op nieuwe infosessie over valpreventie

C21

BEVER – Senioren welkom op nieuwe infosessie over valpreventie

Valpreventie_bever_april_2016
BEVER – Senioren welkom op nieuwe infosessie over valpreventie - Affiche
 

Naar aanleiding van de Week van de Valpreventie pakt de seniorenadviesraad op woensdag 20 april in de namiddag opnieuw uit met een infosessie rond die thematiek. De raad wil zo de senioren bewust blijven maken van de risico’s verbonden aan de invloed die slaappillen, kalmeermiddelen en andere medicatie kunnen hebben op hun evenwicht en hen blijven aanmoedigen meer actief te zijn en meer te bewegen.

“Er wordt gestart met een filmpje waarin Paula Semer haar eigen ervaringen vertelt met verminderde beweeglijkheid en vallen. Daarna wordt aan de hand van een power-point presentatie door de dokters Ann Kievits en André Goossens een overzicht gegeven van de mogelijke risico’s eigen aan het innemen van medicijnen”, houdt voorzitter Marie-Jeanne Deschuyteneer het programma tegen het licht. “Maar vooral wordt er ook raad gegeven om het gebruik van medicatie te beperken. De sessie wordt afgesloten met een interactieve demonstratie van tai-ji, waarna de deelnemers  kunnen genieten van een lekker vieruurtje”.
De infosessie gaat door in de polyvalente zaal van basisschool Ak’cent in het centrum en vangt aan om 13u30. De deelname is gratis.
Meer info bij de voorzitter via marie.jeanne.deschuyteneer@telenet.be of 054/58.02.52 of 0471/39.20.84. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief