GERAARDSBERGEN - AED-toestel aan Middenschool gestolen

C21

GERAARDSBERGEN - AED-toestel aan Middenschool gestolen

Dsc7989
 

AED-toestel, een automatische externe defibrillator, die aan de buitenmuur van de Middenschool in Geraardsbergen hangt, is gestolen.

 

Het toestel die die levens kan redden bij een hartstilstand werd geplaatst in april 2016 in het kader van een campagne van het Geraardsbergse gemeenschapsonderwijs voor “hartveilige” scholen. Er werden toen 9 AED-toestellen aangekocht en daarvan kwam een aan de buitenmuur van de Middenschool aan de Begijnhofkaai.

 

Het toestel is vrij toegankelijk voor iedereen waardoor voorbijgangers het kunnen het gebruiken om zelf in te grijpen bij een hartstilstand.

 

Vorige week stelde de conciërge van de Middenschool vast dat het AED-toestel gestolen was, enkel de beveiligingskast hangt nog aan de muur. De beelden van de bewakingscamera’s van de Middenschool kunnen ook nog geen uitsluitsel geven over de dader van deze diefstal.

 

Het gestolen toestel heeft een waarde van 1.700 euro maar momenteel is er geen budget om dit te vervangen. Het is een opdoffer voor de school want ze doen heel veel om de scholieren vertrouwd te maken met EHBO.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2018
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief