GERAARDSBERGEN - TraGer en Streekmotor23 starten crowdfundingsactie met als doel geld in te zamelen voor de Stadsboerderij Hunnegem

C21

GERAARDSBERGEN - TraGer en Streekmotor23 starten crowdfundingsactie met als doel geld in te zamelen voor de Stadsboerderij Hunnegem

Voordracht_ecologie__natuurbeleving_en_gezondheid
Voordracht: natuur op voorschrift

TraGer vzw zet verder in op de realisatie van de Stadsboerderij Hunnegem, in het vroegere klooster, op de rand van het stadscentrum van Geraardsbergen. De vzw rond Transitie in Geraardsbergen heeft met Streekmotor23 heeft een crowdfundingsactie lopen tot eind maart.

Want er zijn concrete plannen voor die verdere realisatie van de stadsboerderij, in een samenwerking met partners zoals NoordZuid Koepel en Natuurpunt. Er zijn ook extra financiële middelen voor nodig.

Daarvoor is Streekmotor23 de geschikte partner. Dit streekfonds van Oost-Vlaanderen biedt een hefboom voor maatschappelijk engagement. En daar zetten we met de Stadsboerderij Hunnegem wel flink op in: ons project maakt landbouw en natuur opnieuw mogelijk in de stad, op deze historisch waardevolle plek. We maken er samen een regionaal knooppunt voor duurzame ontmoeting van.

De extra middelen van de crowdfunding dienen voor de uitwerking van een belevingstuin, een wandelpad in de boomgaard, de wekelijkse korte keten met producten van lokale boeren, afsluitingen voor de dieren (kippen en schapen), banken en tafels in de tuin, de aankoop van bomen en plantgoed, hoge plantenbakken voor kruiden en het snoeien van de oude fruitbomen.

Coördinator Karen Remans: ‘We hebben twee teams vrijwilligers: één voor de korte keten markt en één voor de werken in de tuin en boomgaard’. Er is werk genoeg voor handen: ‘De buurtbewoners en de naburige stadsscholen betrekken we in onze werking. We zetten ook verder in op samenwerkingen met lokale boeren en producenten, we verwelkomen sympathisanten, wandelaars en fietsers, werken aan een belevingstuin voor jong en oud, leggen een moestuin aan of nemen je mee in de plannen voor het voedselbos.’

Voordracht: natuur op voorschrift

Ook de komende activiteiten passen in de Crowdfundingsactie. De inkomsten ervan zijn er een belangrijke bijdrage voor.

De eerstkomende activiteit is de voordracht op de Markt + Matinée van zaterdag 20 januari e.k. Met als titel ‘Natuur op voorschrift’ belooft het een bijzonder interessante uiteenzetting te worden. Ze wordt gebracht door Hans Keune (dr. Milieuwetenschap, UAntwerpen) en Ben Delbaere (onderzoeker Gezondheid UAntwerpen).

Wie er graag bij is, stuurt een email naar info@trager-vzw.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief