DILBEEK - Ondergrondse werken voor bijkomende serviceflats klaar

C21

DILBEEK - Ondergrondse werken voor bijkomende serviceflats klaar

Editiepajot_dilbeek_serviceflats_foto_jean-pierre_schoukens
Burgemeester Stefaan Platteau, OCMW-voorzitter Luc De Backer en OCMW-secretaris Piet Vervondel inspecteerden de werken. - Foto © Jean-Pierre Schoukens
 

De werken voor de bouw van 28 bijkomende serviceflats op de site van Bruegeldal in Itterbeek vorderen volgens schema. De aannemer is klaar met de ondergrondse werken. Burgemeester Stefaan Platteau, OCMW-voorzitter Luc De Backer en OCMW-secretaris Piet Vervondel inspecteerden de werken.

Die omvatten onder meer de bouw van een parkeergarage met tien gewone parkeerplaatsen en tien parkeerplaatsen voor mindervaliden. Tevens zijn er ook fietsstallingen voorzien. Ook de kruipkelder is klaar. De aannemer is begonnen aan de benedenverdieping. Daar komen 28 serviceflats in twee bouwlagen op. De werken zijn te volgen op www.ocmwdilbeek.be  (klik bouwproject aan). De totale kostprijs voor deze fase bedraagt 4.296.719 euro. Normaliter in augustus volgend jaar zijn de serviceflats instapklaar.
De bouw van deze serviceflats is meer dan nodig. Aan kandidaat bewoners geen gebrek want het OCMW heeft vandaag een wachtlijst van om en bij de zeven jaar. Bruegeldal beschikt al over 60 flats, waarin 70 personen verblijven. In het rusthuis zelf verblijven 90 personen.
In een tweede fase komen er nog eens 22 serviceflats bij. Deze serviceflats zullen drie bouwlagen tellen, waarvan één verdieping voor het rusthuis.
Samenwerking op ICT-vlak
Het gemeentebestuur in de persoon van burgemeester Stefaan Platteau en het OCMW in de persoon van Luc De Backer hebben ook een intentieverklaring ondertekend waarin de intentie wordt geuit om samen te werken op ICT-vlak. Het vormen van één informaticadienst en het opzetten van een gezamenlijk strategisch ICT-beleid zijn de doelstellingen. Gemeentebestuur en OCMW blijven ieder apart instaan voor de verloning van het eigen personeel. Gezamenlijke werkingskosten worden verdeeld volgens de noden van de entiteit met behulp van een verdeelsleutel.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 okt 2010
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief