Eerste privé-windturbine in DILBEEK

C21

Eerste privé-windturbine in DILBEEK

Windturbines_goed_p200

Na het inwinnen van advies bij Elia en de dienst Duurzame Landbouwontwikkeling heeft het schepencollege de bouw van een privéwindturbine in de Lindenberg in Sint-Ulriks-Kapelle goedgekeurd.

Het openbaar onderzoek leverde geen bezwaren op. De aanvraag betreft het plaatsen van een kleine windturbine (type horizontale-as turbine; wiektype) op de huiskavel van een woning in open verband. De mast van de windturbine heeft een hoogte van 15 m en wordt tegen de achtergevel van de woning geplaatst. De rotor van de turbine heeft een diameter kleiner dan 4 m. De huiskavel is gelegen in een landelijke omgeving. De minimale afstand van de turbine tot de perceelgrens bedraagt 15,5 m.
De afstand van de turbine tot de dichtst bijzijnde vreemde woning bedraagt ca. 46 m. De aangevraagde windturbine behoort tot de categorie van de kleine windturbines. Voor de bouw van deze windturbines worden er vier beoordelingscriteria gehanteerd. Deze zijn:
          - de wijze waarop de turbine ruimtelijk geïntegreerd is in de omgeving (afhankelijk van de karakteristieken van de omgeving);
          - het geluid: akoestisch hinderelement;
          - de slagschaduw;
          - de veiligheid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 nov 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief