DILBEEK - 100-jarige oud-strijder gevierd

C21

DILBEEK - 100-jarige oud-strijder gevierd

Editiepajot_dilbeek_oudstrijder_100_foto_jean-pierre_schoukens
Het gemeentebestuur vierde de honderdste verjaardag van oud-strijder Edmond Michiels. - Foto © Jean-Pierre Schoukens
 

Het gemeentebestuur en gedeputeerde Walter Zelderloo hebben vandaag, donderdag 11 november, de honderdste verjaardag gevierd van Edmond Michiels. Een memorabele gebeurtenis want Edmond verjaart niet alleen op Wapenstilstand, maar is ook nog oud-strijder van de Tweede Wereldoorlog.

Edmond heeft een gevuld leven achter de rug. Hij kreeg twee kinderen en heeft intussen al twee kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Tijdens zijn actieve loopbaan was hij deels zelfstandige meubelgarnierder en deels gids bij Westinghouse waar hij vooral Amerikanen begeleidde. Door deze job spreekt Edmond ook vlot vier talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits.
Edmond is ook oud-strijder. De periode van 29 mei tot 11 juni 1940 staat hem nog scherp voor de geest, want toen was hij krijgsgevangene van de Duitsers.
Edmond ging ook graag op reis. Op zijn 65ste vertrok hij nog voor een half jaar op een Poolse boot naar de USA.
De tijd schijnt geen vat te hebben op Edmond, want fysiek en mentaal is hij nog in zeer goede doen. Hij leest nog veel boeken, vooral van Georges Simenon. Tot 1998 is Edmond zelfs zelfstandig blijven wonen in Vorst, nadien verhuisde hij naar het rusthuis Maria Assumpta in Dilbeek.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 nov 2010
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief