DILBEEK – Sprokkels uit het schepencollege

C21

DILBEEK – Sprokkels uit het schepencollege

Schepencollege_nieuw_p200

Kerstkaartjes politie

De politie van Dilbeek verstuurt dit jaar geen gedrukte, maar e-kerstkaartjes. Dat levert een besparing op van ongeveer 140 euro. De uitgespaarde kosten maakt de politie over aan een goed doel, namelijk de vereniging Memisa met zetel in Itterbeek. Het schepencollege gaat met dit voorstel akkoord.

Eregemeentesecretaris Ridder in de Leopoldsorde
Désiré Vansteenacker, eregemeentesecretaris, is opgenomen in de Nationale Orden en kreeg de titel van “Ridder in de Leopoldsorde”. Het schepencollege zal hem volgende maand in een sobere plechtigheid de oorkonde overhandigen.
Digitale schoolborden voor gemeentescholen
Het schepencollege gaat akkoord om voor alle gemeentescholen digitale schoolborden aan te kopen. De raming bedraagt € 37.529,99 incl. 21% btw. Digitale schoolborden maken het lesgeven meer interactief voor zowel lesgever als voor de leerling. In de Kriebel hangt al een digitaal schoolbord.
Eerste steen muziekacademie
De werken voor de muziekacademie vangen aan op 29 november. De officiële eerste steenlegging heeft op 18 december om 17 uur. De werken zullen wat hinder veroorzaken voor de bezoekers van het cultureel centrum Westrand en van de wekelijkse boerenmarkt.
Verharde parkeerplaats aan De Heetveldelaan
De parkeerplaats voor mensen met een beperking aan De Heetveldelaan (aan het bos) wordt verhard. De huidige ondergrond (kiezelsteentjes) maakt het rolstoelgebruikers of mensen met een looprek niet gemakkelijk. De wieltjes komen vaak vast te zitten in de steentjes. Het aanleggen van deze parking in betonstraatstenen kost 4.166,03 € . Een rolstoelgebruiker kan dan vanaf de betrokken parkeerplaats gemakkelijker tot aan de sociale dienst geraken.
Nieuwe straatveegmachine
Het schepencollege heeft beslist een nieuwe straatveegmachine aan te kopen ter vervanging van de oude straatveegmachine die onherstelbaar was en uit dienst werd genomen. De aankoop van deze nieuwe straatveegmachine wordt geraamd op 165.000 euro, btw inbegrepen. De aankoop wordt ingeschreven op het budget van volgend jaar.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 nov 2010
Jean-Pierre Schoukens
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief