DILBEEK - Hanny-D ontvangen op het gemeentehuis

C21

DILBEEK - Hanny-D ontvangen op het gemeentehuis

Editiepajot_dilbeek_hanny-d_01_foto_roger_mortelmans
De Dilbeekse burgemeester Stefaan Platteau zegt zijn volle steun toe aan Hanny-D. - Foto's © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_dilbeek_hanny-d_04_foto_roger_mortelmans
Hanny-D voor een historische prentkaart van Dilbeek. - Foto's © Roger Mortelmans
 

Hanny-D krijgt meer en meer bekendheid in de muziekwereld, maar blijft absoluut niet bij de pakken zitten en schreef zich in voor Eurovision.

Voor het Eurovisiesongfestival 2011, waarvan de finale plaats heeft op 14 mei in het Duitse Düsseldorf, is de RTBF namelijk op zoek naar een geschikte kandidaat die een liedje in het Frans of Engels brengt.
Hanny-D uit Schepdaal heeft naast een Nederlandstalig ook een uitgebreid Franstalig repertoire en begint tevens stilaan door te breken in Wallonië. Haar nummer voor Eurovision is “Près de toi”, een uptempolied over de liefde, in de beste Vlaamse schlagertraditie maar dan in de taal van Molière gebracht.
De eerste screening is al achter de rug en Hanny-D is bij de uitverkoren dertig kandidaten die op zondag 30 januari worden herleid tot veertien.
Dit zal gebeuren via sms en internet en een stem van een jury van professionals. De selectie is te volgen op Vivacité en het programma zal gefilmd worden en is te zien op het internet.
Burgemeester Stefaan Platteau wil Hanny-D een steuntje geven en nodigde haar samen met haar manager Guy Deplancke uit in het gemeentehuis.
“Ik sta volledig achter de zangeres” zegt de burgemeester, “en dat is toch normaal, want het is een mooie meid, sympathiek en zij bezit een romantische stem. Uit de grond van mijn hart hoop ik dat zij de finale wint en Dilbeek mee op de kaart zet.”
Muziek is altijd al belangrijk geweest voor Hanny-D. Zij brengt zowel in het Nederlands als in het Frans zeer gevarieerde ambiancenummers, feel good en dansmuziek.
“Waarom ik mij ingeschreven heb”, zegt Hanny-D, “dat is toch niet moeilijk, de wereld is toch aan de durvers. Ooit eens deelnemen aan een Europees songfestival is geen droom die ik nastreef, maar een uitdaging. De kleuren van je land kunnen verdedigen is toch fantastisch.
En sportief zoals ze is wenst zij al haar medekandidaten veel geluk.”
Wie vóór 29 januari nog een promotieoptreden met Hanny-D wil boeken kan contact opnemen met het nummer 0475-623.521
Wil je meer te weten komen over de zangeres surf dan naar www.hanny-D.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2011
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief