Bloedbad onder dieren op weide in SINT-ULRIKS-KAPELLE

C21

Bloedbad onder dieren op weide in SINT-ULRIKS-KAPELLE

Blid_340

Op de weide aan de Bekkerzeelstraat in Sint-Ulriks-Kapelle, waar vorig jaar, op last van het parket, alle dieren waren in beslag genomen, heeft er zich vandaag een bloedbad voorgedaan. Drie honden die er op het terrein verbleven, hebben zich wellicht van de honger, op het aanwezige pluimvee gestort.

Enkel eenden, kippen en ganzen waren de prooi van de honden, ook een emoe is in de nek gebeten. De emoe en drie herten, die nog op het terrein verblijven, lopen duidelijk in shock. Iets wat gevaarlijk kan zijn, voor het verkeer op de naastliggende E40, indien de dieren opschrikken. Om erger te vermijden hebben buurtbewoners de honden voorzien van droogvoeder.
We zijn verbaast dat er na enkele maanden, terug dieren lopen op het verwilderde en onverzorgd terrein, zegt BLID-voorzitter Dirk Blanchart. Begin 2010 liepen de herten op de E40. In juni zijn er dieren omgekomen van dorst en nu dit, wanneer gaat het er eindelijk stoppen? Dit terrein is niet geschikt voor dieren en zeker niet voor honden. Honden horen niet thuis op een weide.
We zijn niet opgezet met de handelswijze van de eigenaar van de dieren, een allochtoon woonachtig in Anderlecht. We willen dat de burgemeester van Dilbeek, het terrein verzegeld en een verbod oplegt er nog dieren te houden. De afsluiting is oude en versleten, onveilig voor het verkeer op de autosnelweg. En het is er een broedplaats voor ongedierte, dat voor heel wat last kan zorgen in de buurt. De politie van Dilbeek is vaststellingen komen doen en ook de buurt wil dat er iets ondernomen wordt, om deze verwaarloosde situatie te stoppen.

Website: www.blid.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2011
Dirk Blanchart
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief