DILBEEK - Sprokkels uit de gemeenteraad

C21

DILBEEK - Sprokkels uit de gemeenteraad

Editiejot_dilbeek_schepencollege_anno_2011_foto_jean-pierre_schoukens
Het college van burgemeester en schepenen. - Foto © Jean-Pierre Schoukens
 

Jacqueline Huygens nieuw gemeenteraadslid

Jacqueline Huygens heeft op de gemeenteraad van dinsdagavond de eed afgelegd als nieuw gemeenteraadslid van Dilbeek. Zij zetelt voor de fractie Groen!-SP.a-Spirit. Zij volgt Sylvie Dujardin, die haar ontslag indiende.
Medaille van verdienste voor Bart Decrem
De gemeenteraad ging akkoord de medaille van verdienste toe te kennen aan Bart Decrem. Deze gewezen inwoner van Dilbeek maakt furore in de gameswereld in de USA. In 2008 startte hij met een bedrijf dat spelletjes ontwikkelde voor de iPhone. Een jaar later stond hij met Steve Jobs van Apple op het podium. In 2010 verkocht hij zijn bedrijf aan Disney en werd hij benoemd tot senior vicepresident mobile games bij de Amerikaanse entertainmentgigant.
Budget 2011 goedgekeurd
Het budget voor dit jaar, volgens een nieuwe methode opgesteld, werd door de gemeenteraad goedgekeurd. Dilbeek treedt op als modelgemeente voor de nieuwe "beleids- en beheerscyclus” voor de gemeenten, OCMW's en provincies dat algemeen wordt ingevoerd in 2014.
Dilbeek betaalt voor kerkfabriek De Verrijzenis
De kerkfabriek De Verrijzenis is een kerkfabriek die ressorteert onder het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, doch het grondgebied van de parochie ligt deels op Dilbeek. De kerkfabriek De Verrijzenis diende haar budget 2011 in via het gemeentebestuur van Sint-Jans-Molenbeek. De gemeentelijke toelage komt op € 21.684,68. Het aandeel van de gemeente Dilbeek hierin bedraagt 14,89 % of € 3.228,85.
Geen gemeentelijke premie meer voor verdelging van wespennesten
Sinds 1998 kende Dilbeek een gemeentelijke premie toe als tussenkomst voor de verdelging van wespennesten door de brandweer Asse. De premie bedraagt nu € 25 waar de brandweer € 50 aanrekent. De toekenning van deze premie vergt in verhouding veel administratief werk en draagt weinig bij tot de realisatie van de doelstellingen van de gemeente. Daarom wordt de tussenkomst afgeschaft.
Oude Geraardsbergsebaan: nieuwe straatnaam
In het verlengde van de Oude Geraardsbergsebaan, aan de overkant van de Ijsbergstraat, ligt een doodlopend stukje straat dat de naam Geraardsbergsestraat draagt. Bedoeld stukje straat is door de spoorweg afgescheiden van de rest van de Geraardsbergsestraat en dat leidt tot verwarring. Daarom vond de gemeenteraad het aangewezen de straatnaam voor bedoelde doodlopende straat te wijzigen in Oude Geraardsbergsebaan.
Nieuwe straatnaam Bloesem goedgekeurd
De gemeenteraad keurde op 26 januari 2010 principieel de naam Bloesem goed voor de nieuwe zijstraat van Vliergaarde, Boomgaard voor de nieuwe verbindingsweg tussen Kloosterstraat en Snijbos, en Steenbakkerijweg voor de nieuwe wegen aan het einde van de Emile De Blutslaan, grondgebied Groot-Bijgaarden. De gemeenteraad keurde definitief de nieuwe straatnaam goed.
Rioleringswerken in Lange Haagstraat
De Rio-visie, het plan van de gemeente en TMVW voor de zuivering van het oppervlaktewater, schenkt ook aandacht aan het wegwerken van knelpunten in verband met wateroverlast, zo onder meer in het laagste punt van de Lange Haagstraat in Dilbeek en in de Stationsstraat ter hoogte van de burelen van de lokale politie.
In de Lange Haagstraat kan het probleem worden opgelost door een aangepaste bufferkoker te plaatsen in een deel van de rijweg zodat in een tijdelijke opslag van regenwaterdebieten wordt voorzien.
De uitgave voor de werken wordt deels gedragen door de TMVW en deels door de gemeente. De totale uitgave van de werken, geraamd op € 359.178,40 exclusief btw, wordt gedeeltelijk gedragen door de TMVW (investeringskrediet) voor een bedrag van € 286.888,32 exclusief btw. Het resterende bedrag van € 72.290,08 + 21% btw, of € 87.471,00, studiekosten en btw inbegrepen, moet Dilbeek betalen.
Kruispunt Brusselstraat wordt hertekend
Het kruispunt van de Brusselstraat met de Stationsstraat en de Zwanenhofstraat in Groot-Bijgaarden moet worden hertekend om verkeerstechnische redenen enerzijds en om het vervoer van en naar het nieuwe bedrijvencomplex daar op te vangen en vlot te laten verlopen. De gemeenteraad ging akkoord om deze aanpassingswerken te laten uitvoeren, samen met het reeds gegunde perceel 3 van de speciale buitengewone onderhoudsbeurt in verschillende straten. De gemeenteraad ging daarom ook akkoord met de wijziging van het perceel 3. Deze aanpassingswerken, geraamd op een totaal bedrag van € 53.005,87 inclusief btw, werden goedgekeurd.
400 ton strooizout bijbesteld
Door het strenge winterweer was de bestelde voorraad strooizout voortijdig uitgeput. Omdat het noodzakelijk is over voldoende strooizout te beschikken, heeft het college van burgemeester en schepenen in zitting van 13 december 2010 beslist om bij hoogdringendheid bij een leverancier een bestelling van 400 ton zeezout aan € 90,00/ton, exclusief btw, te plaatsen. De gemeenteraad ging akkoord.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2011
Jean-Pierre Schoukens
Jean-Pierre Schoukens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024

archief