DILBEEK - Project Vlaams Paviljoen expo Dubai voorgesteld

C21

DILBEEK - Project Vlaams Paviljoen expo Dubai voorgesteld

Editiepajot-dilbeek-wereldexpo-dubai-01-foto-roger-mortelmans
Fred Gillebert (directeur CC Westrand), Karel De Ridder(schepen),Diane Van Hove (schepen cultuur), Frans De Boeck (voorzitter CC Westrand), Chokri Ben Chikha (projectleider Vlaams paviljoen wereldexpo Dubai) Willy Segers(Burgemeester) en Wim Van Parijs (cultuurfunctionaris)
 
Editiepajot-dilbeek-wereldexpo-dubai-02-foto-roger-mortelmans
Chokri Ben Chikha
 

In aanwezigheid van burgemeester Willy Segers, schepenen Diane Van Hove en Karel De Ridder, voorzitter CC Dilbeek Frans De Boeck, directeur CC Fred Gillebert, cultuurfunctionaris van Westrand Wim Van Parijs en Chokri Ben Chikha werd in het gemeentehuis van Dilbeek het project en de oproep voor het Vlaams Paviljoen in Dubai officieel gelanceerd.

In 2020 wordt in Dubai namelijk de 35e Wereldexpo gehouden met als thema Connecting Minds, Creating the Future. Verwacht wordt dat 120 landen en organisaties zullen deelnemen, ook Vlaanderen.

Welke typisch Vlaamse tradities, voorwerpen, verhalen, personen mogen niet ontbreken in het Vlaams Paviljoen, wat is de moeite waard om van Vlaanderen te tonen aan de wereld en welke toekomstdromen koesteren we voor Vlaanderen.

Chokri, artiest in residentie CC Westrand,  werd als performer en dokter in de kunsten verkozen om het Vlaams Paviljoen vorm te geven. Gedurende het seizoen 14-15 zal hij samen met Westrand, maar vooral met de Dilbekenaar bouwen aan dit identiteitsverhaal binnen Dilbeek. De komende weken zal hij overal te zien zijn, op de markt, in scholen, in de bibliotheek, bij verenigingen, op de Dag van de Dilbekenaar en op de Jaarmarkt.

Hij vraagt dan ook aan de Dilbekenaren om hem materiaal en ideeën aan te reiken waarmee hij aan de slag kan gaan om zijn Vlaams Paviljoen vorm te geven. Hiervoor vertrekt hij zonder vooringenomenheid, met een wit blad en hij weet ook niet hoe het project zal evolueren, maar hij vindt het wel spannend en hij kijkt er enorm naar uit.

Een selectiecomité wordt samengesteld om uit alle inzendingen een keuze te maken, twee inwoners met de leukste inzending mogen op reis naar de wereldexpo in Dubai in 2020.

De start van het project werd nu in Dilbeek gegeven, nadien gaat het Vlaanderen rond om in 2019 terug in Dilbeek te zijn, en op dat ogenblik zal er een evaluatie plaats hebben.

Van vrijdag 24 oktober tot en met zondag 30 november kan men in Westrand de expo van het Vlaams Paviljoen bezoeken. Op donderdagen 30 oktober, 6, 13 en 20 november om 20.30 uur vinden theatrale bezoeken plaats aan deze expo. Groepen vanaf 20 personen kunnen ook een theatraal bezoek aanvragen.

Meer info : wim@westrand.be - www.flemishpavilion.be

twitter: #flemishpavillionw

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2014
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief