GALMAARDEN - N-VA en CD&V dienen bezwaarschriften in

C21

GALMAARDEN - N-VA en CD&V dienen bezwaarschriften in

Editiepajot_galmaaren_nva_foto_marc_colpaert__kopie_
DE N-VA was de eerste partij om een bezwaarschrift in te dienen. - Foto © Marc Colpaert
 

De N-VA nadien gevolgd door de CD&V hebben een bezwaarschrift ingediend tegen de bouw van een extra muur rond de kerk van Galmaarden. Dit zou betekenen dat er 15 parkeerplaatsen verdwijnen, wat zou leiden tot nog grotere parkeerproblemen in het centrum.

Ondanks het feit dat ze achter het behoud van een kerk in de gemeente Galmaarden staat wenst het voltallig CD&V bestuur bezwaar neer te leggen tegen het feit dat er rond de kerk een muur zou gebouwd worden.

“Een verlies aan parkeerplaatsen kan dus niet getolereerd worden en daarom zullen onze CD&V-beleidsmensen die betrokken worden bij de conservatie van de kerk zich met hand en tand verzetten tegen het plaatsen van een omri ngende muur”, zegt voorzitter Gilbert Van Hautte. Ook de bestuursleden van de N-VA dienden al voor de CD&V een bezwaarschrift in.  Door deze actie hopen ze vooral dat ook andere bezorgde burgers en handelaars dit voorbeeld zullen volgen. Maar het blijft aan Onroerend Erfgoed om te beslissen of er een muur komt en die zijn niet dadelijk van plan om hun plannen te wijzigen.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief