GALMAARDEN - De Grootste Tafeltennisclub uit het Pajottenland kreeg een koninklijke titel

C21

GALMAARDEN - De Grootste Tafeltennisclub uit het Pajottenland kreeg een koninklijke titel

Image7
Georges de Ligne, voorzitter Philippe Custers en Filip Durant waren in Leuven.- Foto Ingezonden
 
Op donderdag 14 december kregen enkele verenigingen uit het Pajottenland, namens het provinciebestuur van Vlaams-Brabant, de brevetten met de titel van koninklijke maatschappij, eentje daarvan was de tafeltennisclub uit Galmaarden.  Verenigingen die hun vijftigjarig bestaan vieren, kunnen de titel van koninklijke maatschappij verkrijgen. 
In 1973 zag Tafeltennisclub Galmaarden het levenslicht. Net als zovele andere verenigingen is TTC Galmaarden ontsproten in het brein van enkele enthousiastelingen. Toen de gemeentelijke Jeugd-, Sport- en Cultuurraad tijdens de Pinksterkermis van 1972 een tafeltennistornooi organiseerde, borrelde bij gemeentesecretaris Staf De Proost, bankdirecteur Georges De Ligne en gemeenteambtenaar Johnny Faut de gedachte op om een club voor tafeltennissport op te starten.
 
Betrokkenen sloegen de handen in elkaar en legden de nodige contacten met de Nationale Tafeltennisfederatie en de Provinciale Comités van Brabant en Oost-Vlaanderen. Bijna een jaar later was de kogel door de kerk. Op 24 maart 1973 werd ‘Tafeltennisclub Galmaarden’ officieel opgericht. In de zoektocht naar een clublokaal werd door het gemeentebestuur de goedkeuring gegeven om de voormalige gemeenteschool om te vormen tot sportzaal. Deze bleek echter al snel te klein en na enkele omzwervingen kon de club zich in 1983 uiteindelijk vestigen in de T.R.B-zaal die tot op vandaag nog steeds de vaste stek is Galmaarden.
 
TTC Galmaarden vandaag
 
Vandaag telt onze club om en bij de 70 leden waarvan 50 competitiespelers aangevuld met recreanten en beginnende jeugdspelers. Hiermee mag TTC Galmaarden zich reeds jaren trots de titel van ‘grootste club van het Pajottenland’ toe-eigenen. Van harte proficiat.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 dec 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief