REGIO - Is het nu Pajottegem of Pajottengem vragen wij ons af

C21

REGIO - Is het nu Pajottegem of Pajottengem vragen wij ons af

20231214_211729
Foto Marc Colpaert
 
De kogel is door de kerk de nieuwe naam voor de fusiegemeente is Pajottegem en dat daar een pak mensen niet tevreden mee zijn van binnen en buiten de fusiegemeenten, dat werd de laatste weken meer dan duidelijk. Maar nu is er tevens een probleem met de schrijfwijze en zou volgens mensen die het kunnen weten, de naam Pajottegem taalkundig niet correct zijn, het zou moeten zijn PajotteNgem zoals in de naam Pajottenland. 
 
Pas in 2025 wordt de naam Pajottegem een feit, maar wij vrezen dat er voor die tijd nog heel wat over die naamkeuze zal gepraat worden. Zo ook over de schrijfwijze van de naam, is het nu met een N of zonder die N vragen vele mensen zich af. Wij gingen het even vragen aan een persoon die beroepsmatig elke dag met taal bezig is en dus als het ware een specialist is op het gebied van taal. Op zijn uitdrukkelijke vraag vertellen wij u niet over wie het gaat. "Taalkundig klopt de naam Pajottegem niet. Het is bv. ook Pajottenland, met N. Dat is een toepassing van een elementaire taalregel die intussen algemeen bekend zou moeten zijn. Dat geopteerd is voor een versie zonder tussen-N is een bijkomend bewijs van de stompzinnigheid van de keuze", laat deze persoon ons weten
 

Wij belden ook even met Ludo Persoons burgemeester van Galmaarden. "Ik heb dat ook al gehoord van die N extra in de naam Pajottegem, maar het probleem is dat de naam zo ingediend werd tijdens de gemeenteraad en dus kan je niet zomaar die naam veranderen. Het is aan de hogere overheid volgend jaar om deze naam goed te keuren, wij gaan daar niets meer aan veranderen, dit gaat gewoon niet", besluit de burgemeester. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 dec 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief