TOLLEMBEEK - Terug hinder van steenmarters in de Flieterkouter

C21

TOLLEMBEEK - Terug hinder van steenmarters in de Flieterkouter

20231226_165038__kopie_
De motor is de ideale plaats voor een marter. - Foto Marc Colpaert
 
Zopas bereikte ons het bericht dat er opnieuw tal van steenmarters op stap zijn in de woonwijk Flieterkouter, nu in de buurt van de Flietermolen. Deze beestjes die beschermd zijn, bijten met plezier de draden van wagens door en knagen aan de isolatie. Enige tijd geleden waren er ook al lichte probemen met deze beestjes en sommige inwoners schaften zich een toestelletje aan om in hun wagen te plaatsen, dat marters afschrikt. Maar het wondermiddel om schade van een marter tegen te gaan is, zet uw wagen in de garage, want op een doorsnee nacht staan er soms meer dan 70 wagens buiten in de woonwijk Flieterkouter!
 
Eddy en Marc vertelden ons enkele jaren geleden al dat er marters rondliepen in de Flieterkouter. “Plots begonnen alle lichtjes op het dashboard te flikkeren”, vertelde Eddy ons. “Toen ik onder de motorkap ging kijken, zag ik de ravage van stukgebeten draden en isolatie. In de garage vertelden ze me dat mijn wagen bezoek van een steenmarter had gekregen. Het niet zo onschuldige bezoekje en de bijhorende schade leverde hem een gepeperde rekening op.De herstellingen kostten me enkele honderden euro’s”. 
 
In de woonwijk Flieterkouter staan wel meerdere wagens buiten geparkeerd en dat is natuurlijk een mooie gelegenheid voor de marters om in de wagen te kruipen en een warm plekje te vinden ter hoogte van de motor(zie foto). Alhoewel het momenteel nog niet echt koud is, slapen die beestjes toch wel liever bij een warme motor, dan ergens in de koude, hoe zou u zelf zijn. 
 
Om geen ongewenst bezoek meer te krijgen, kunt u een speciaal toestelletje in de wagen installeren. De marterverjager maakt een ultrasoon geluid, dat de diertjes op afstand moet houden. Mensen kunnen het hoge geluid niet horen. Het toestel kost ook al snel 150 euro.  Voor de jagers onder ons, vergeet het maar,  want je mag die beestjes niet zomaar afmaken, die zijn beschermd. De mirakel oplossing om geen schade aan de wagen te hebben is, zet uw wagen gewoon in de garage tijdens de nacht, of schaf u een kat aan dat helpt ook soms.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 dec 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief