ROOSDAAL verwelkomt zijn nieuwe inwoners

C21

ROOSDAAL verwelkomt zijn nieuwe inwoners

Editiepajot_roosdaal_nieuweinwonersroosdaal_foto_03willy_appelmans
De Nieuwe Roosdaalnaren. - Foto © Willy Appelmans
 

Traditioneel verwelkomt het gemeentebestuur de nieuwe inwoners van Roosdaal elk semester in GC Het Koetshuis in Strijtem.

Na een verwelkoming door Wim Goossens (schepen van jeugd, onderwijs en informatie),werden deze nieuwe inwoners met een bus doorheen alle deelgemeenten van de gemeente gereden om zo kennis te kunnen maken met de wetenswaardigheden in hun nieuwe gemeente.

Vanuit Strijtem werd Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek met oa. de Hertboommolen aangedaan, om dan naar het gemeentehuis te rijden waar burgemeester Christine Hemerijckx hen de nodige uitleg gaf over alles wat er in en rond dit gemeentehuis te gebeuren is.

Ook schepenen Leon Brion en Johan Van Lierde gaven de aanwezige nieuwe bewoners uitleg over de werking in ieders domein. Voorzitter van het Ocmw, Rudy Bracquez gaf dan de nodige uitleg over de werking en de dienstverlening van het Ocmw.

Hierna werd er via Ledeberg en Kattem naar deelgemeente Borchtlombeek gereden, om dan  terug aan  de vertrekplaats te komen, waar er door het gemeentebestuur een drink aangeboden werd aan deze nieuwe Roosdaalnaren.

In de gemeente Roosdaal worden er gemiddeld een zeventig nieuwe gezinnen ingeschreven gedurende een semester. Ook gedurende één semester gebeuren er ongeveer een driehonderd inwonersbewegingen, mensen die komen en gaan.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 feb 2011
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief