ROOSDAAL – Voorstelling vernieuwing speelpleintje Frans Van Cauwelaertstraat

C21

ROOSDAAL – Voorstelling vernieuwing speelpleintje Frans Van Cauwelaertstraat

Editiepajot_roosdaal_speelpleintelombeek_foto_01_willy_appelmans
Voorstelling door Wim Goossens, Karen Vanschuerbeeck en Kristien Hemerijckx. - Foto's © Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_speelpleintelombeek_foto_02_willy_appelmans
Foto's © Willy Appelmans
 

Deze morgen werd het voorontwerp voor vernieuwing en herinrichting van het speeltpleintje aan de omwonenden en jongeren van Lombeek voorgesteld.

Het gemeentebestuur van Roosdaal investeert elk jaar in ruimte voor jongeren. Roosdaal is een landelijke gemeente met - naast de toenemende bebouwing - nog steeds heel wat open ruimten.

Het bestuur realiseerde en vernieuwde in het verleden een aantal speelpleintjes op verschillende plaatsen in de gemeente.

De deelgemeenten Strijtem, Pamel en Borchtlombeek beschikken zo minstens over één speelpleintje, in grootte variërend van één tot meerdere speeltoestellen.

Door de jaren heen werden een aantal speeltoestellen hersteld of vernieuwd. Onlangs kochten ze nog een nieuw toestel aan voor het pleintje aan de Benedenstraat in Kattem.

In 2011 wil het gemeentebestuur van Roosdaal werk maken van de herinrichting van het speelplein aan de Frans van Cauwelaertstraat in O.L.V.-lombeek.

Uit het verleden blijkt immers dat er in O.L.V.-Lombeek opnieuw nood is aan een mooie ingerichte ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren. Een plaats waar kinderen en jongeren naar hartelust veilig kunnen spelen en samenkomen.

Voor de inrichting van dit speelplein werd er een stuurgroep ingericht vanuit de plaatselijke Lombeekse verenigingen: ouderraad, fanfare, gezinsbond aangevuld met de sportraad en de jeugdraad.

Er werd een ruime enquête opgesteld en gestuurd naar alle jongeren tussen de 8 en 18 jaar en een overlegmoment georganiseerd binnen de plaatselijke gemeenteschool.

Al deze gegevens werden verwerkt tot één geheel en hieruit  werd er een voorontwerp opgesteld dat reeds zijn goedkeuring kreeg op het college van burgemeester en schepenen.

Dit voorontwerp omvat een voetbalplein, petanquebanen, een klimrek, een speeldorp met torens en loopbruggen, picknicktafels en banken.....

Voor de realisatie van dit ontwerp zal het gemeentebestuur een subsidieaanvraag indienen bij het provinciebestuur van Vlaams-Brabant.

Hoe meer subsidies kunnen bekomen worden, hoe leuker het speelplein zal kunnen worden ingericht.

In ieder geval heeft het gemeentebestuur van Roosdaal reeds een aanzienlijk krediet voorzien op de gemeentelijke begroting 2011.

Volgens schepen Wim Goossens zou er in het najaar kunnen gestart worden met de heraanleg, uiteraard indien dit project de goedkeuring krijgt van al de betrokken diensten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2011
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief