LIEDEKERKE / ROOSDAAL - Protest tegen windmolens

C21

LIEDEKERKE / ROOSDAAL - Protest tegen windmolens

Editiepajot_liedekerke_roosdaal_windturbines_foto_ep

Op vraag van het schepencollege van Roosdaal wordt momenteel door Ecopower de mogelijkheid onderzocht om in landschappelijk waardevol agrarisch gebied, namelijk de zone tussen Sint-Gabriël tot Kattem, langs de Cathemlindestraat en de Monnikbosstraat, 4 gigantische (150 meter hoog)industriële windturbines te plaatsen.

Gezien de inplanting van deze mastodonten langs de gemeentegrens met Liedekerke gebeurd en er twee turbines voorzien zijn op het grondgebied van Liedekerke, dient ook de gemeente Liedekerke het dossier te onderzoeken.
“Wij zijn buurtbewoners uit Liedekerke en Roosdaal (Kattem, Borchtlombeek) die hierover bezorgd zijn. Wij zijn niet gekant tegen groene energie, maar wel tegen de locatie waar de gemeentebesturen deze willen inplanten, gewoon omdat ze te dicht bij woonwijken (-300 m) en scholen (800 m) zullen staan. Wij zijn van mening dat de invoering van hernieuwbare energiebronnen niet ten koste kan en mag gaan van de levenskwaliteit, veiligheid en gezondheid van de omwonenden”.
“Omdat wij van mening zijn dat wij het laatste beetje waardevolle, landelijke gebied in onze gemeenten moeten vrijwaren, hebben wij ons verenigd onder de naam “Leefbaar Liedekerke / Roosdaal”, los van welke partijpolitiek ook. Via deze site zullen wij op objectieve wijze onze medeburgers informeren en trachten bewust te maken van de impact die industriële windturbines hebben op de leefomgeving”.
“Daarom richt de vereniging “Leefbaar Liedekerke/Roosdaal” een infoavond over de gezondheidsrisico’s voor de windturbines. Met Gastspreker: Cardioloog Goethals (OLVrouwziekenhuis Aalst).  In het Parochiehuis Liedekerke (Opperstraat 40) op donderdag 24 maart”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mrt 2011
Jacky Delcour
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief