ROOSDAAL - Einde van de werkgroep “trage wegen”?

C21

ROOSDAAL - Einde van de werkgroep “trage wegen”?

Marcel_steeman_p200
Marcel Steeman (ep)

Tijdens de gemeenteraad stelde raadslid Marcel Steeman (Vlaams Belang) de vraag hoe het gesteld is met het terug openstellen van een aantal trage wegen.

Marcel Steeman: “Ongeveer vier jaar geleden is vanuit de Roosdaalse milieuraad de werkgroep trage wegen opgericht. Het uitgangspunt van deze werkgroep was om elk seizoen één trage weg open te maken. Als we een klein beetje kunnen rekenen zouden er nu maar liefst 16 terug opengesteld moeten zijn. Volgens raadslid Steeman zijn er los van het wandelknooppuntennetwerk in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek slechts drie wegen opengemaakt”.
“Alles heeft natuurlijk te maken door het niet willen openmaken van een trage weg op een stuk weiland van een CD&V raadslid. Het gaat over buurtweg 83 - 53 tussen de Steenberg en de Lange kamstraat. Om dit te verdoezelen steekt het gemeentebestuur zich weg achter de drogreden dat er in Roosdaal al genoeg baantjes zijn en als ze opengemaakt worden, worden ze toch niet gebruikt”.
“De gemeente Roosdaal maakt een grove fout en zorgt ze voor een gevaarlijk precedent, want als raadsleden van de meerderheid hun baantje niet moeten vrij maken, waarom zouden gewone landbouwers dit dan moeten doen. Wat gaat de gemeente doen indien iemand een klacht neerlegt als er geen doorgang is op één of andere los? Hoelang gaat de mountainbikeroute nog toegankelijk zijn? Hoelang zal het nog duren voor het wandelknooppuntennetwerk in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek terug overwoekerd wordt met distels en netels”?
“Waarom stopt de gemeente niet met haar schone schijn en schaft ze gewoon de werkgroep af in plaats van de leden van die werkgroep aan het lijntje te houden”, besluit raadslid Marcel Steeman.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 apr 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief