ROOSDAAL - Geld voor restauratie van molenaarswoning van Kapitein Zeppos

C21

ROOSDAAL - Geld voor restauratie van molenaarswoning van Kapitein Zeppos

Editiepajot_roosdaal_molenaarswonig_foto_gerrit_achterland
De voormalige molenaarswoning. - Foto © Gerrit Achterland
 

Vlaams minister Geert Bourgeois, bevoegd voor Onroerend Erfgoed, kent een restauratiepremie van 111.000 euro toe voor de voormalige molenaarswoning van de Hertboommolen in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek (Roosdaal).

De Hertboommolen, beter bekend als de “Tragische Molen” om de twee moorden die er gepleegd zijn en ook als de “Zepposmolen” vanwege de locatie voor de jeugdserie ‘Kapitein Zeppos’, is gelegen aan de Molenkauter. Op deze molensite zijn de molen, de molenaarswoning en ook een complex van stallen en een schuur bewaard gebleven. De molen dateert van 1391.
Minister Bourgeois: “Het gaat om een historisch waardevolle site waarvan de restauratie een gefaseerde aanpak kreeg. Eerst is de molen gedemonteerd en maalvaardig heropgebouwd. Dit is een publiekstrekker tijdens zonnige weekeindes. Nadien zijn de stallen en schuur gerestaureerd en herbestemd tot museum en bezoekersruimte.
Nu zullen de binnen- en buitenwerken van de voormalige molenaarswoning volledig worden gerestaureerd. Daarna zullen er drie kleine vakantiewoningen komen. Wat een extra troef is voor het toerisme in het Pajottenland”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 aug 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief