ROOSDAAL – IMI pakt uit….

C21

ROOSDAAL – IMI pakt uit….

Editiepajot_roosdaal_imi_nieuw_log_foto_jacky_delcour
Het IMI op een spandoek van 16 vierkante meter. - Foto © Jacky Delcour
 

Je kan er niet naast kijken. Sinds vandaag hangt het nieuwe logo van het IMI op een spandoek van 16 vierkante meter tegen de gevel van de school. Het IMI wil hiermee haar reputatie van jeugdige en eigentijdse school in de verf zetten.

In 2012 is het precies 120 jaar geleden dat de Zusters van Vorselaar in Roosdaal het IMI (Immaculata Maria-instituut) oprichtten. Tot vandaag is de school blijven groeien en staat het bekend voor haar degelijk onderwijs, goede opvoeding en creatief lerarenteam. Ook qua studieaanbod evolueerde het IMI naar een school met zowel ASO-, BSO- als TSO-richtingen.
“Jongeren motiveren en inspireren, is en blijft onze dagelijkse zorg en uitdaging”, aldus Jan Denil, directeur van het IMI. “Ouders van vandaag zoeken voor hun zoon of dochter een moderne en dynamische school waar hun kind zich goed voelt en meer dan ooit moet daarin alles op één lijn staan: personeel, infrastructuur, activiteiten en ook uitstraling. Het IMI heeft een sterke reputatie wat betreft begeleiding en welbevinden van leerlingen. Daarnaast investeerde de school de voorbije jaren in een aangepaste infrastructuur met nieuwe toiletten, een hypermodern uitgerust muzieklokaal, een complete ICT-infrastructuur voor vaklokalen, nieuwe ramen met isothermisch glas en zonnewering, en ook de komende jaren zullen deze infrastructuurinvesteringen alleen maar toenemen. Onze doelstelling met het nieuwe logo is duidelijk: het IMI een eigentijdse uitstraling geven, zonder evenwel de ‘oude’ waarden overboord te gooien.”
In samenwerking met een aantal professionals op het vlak van reputatiemanagement en huisstijldesign werden een aantal voorstellen geformuleerd die meer overeen kwamen met de actuele leefwereld van de leerlingen en hun ouders. Deze werden getoetst door een groep leerlingen via straatinterviews in de Gentse binnenstad. Het meest gekozen ontwerp werd voorgelegd aan leerlingen en leerkrachten. Het resultaat mag er zijn! Het flashy logo geeft nog beter weer waar het IMI voor staat: een levendige en dynamische school met een open sfeer voor positieve jongeren van vandaag.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2011
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief