ROOSDAAL - Dries Busselot naar Iron Man in Hawaii

C21

ROOSDAAL - Dries Busselot naar Iron Man in Hawaii

Editiepajot_roosdaal_dries_busselot_foto_jacky_delcour
Dries Busselot. - Foto © Jacky Delcour
 

Bij zijn eerste deelname aan een volledige triatlon in Nice op 26 juni jl. plaatste de 27-jarige Dries Busselot (Frans Van Cauwelaertstraat 13, 1760 Roosdaal) zich meteen voor het WK triatlon dat doorgaat op 8 oktober in Hawaii. Dries is al geruime tijd met atletiek bezig. Op de Korte Cross (veldlopen) werd hij Belgisch Kampioen en 2x eindoverwinnaar in het Crosscupcriterium. In 2010 werd hij eveneens Belgisch Kampioen op de 3000m steeple. Nu probeerde hij het in de triatlon en … met succes.

“De plaatsing voor het wereldkampioenschap in Hawaii was wel een verrassing. Bij mijn eerste volledige triatlon (3.8 km zwemmen, 180 km fietsen en daarna nog een volledige marathon lopen, nvdr) haalde ik meteen het podium in mijn leeftijdscategorie. Het resultaat deed me een beetje zweven maar de financiële realiteit bracht me meteen met mijn beide voeten op de grond” zegt Dries. “Enerzijds wou ik de kans om in de hitte van Hawaii te gaan ‘afzien’ niet laten voorbijgaan maar als amateur draai ik niet mee in een professioneel team wat meebrengt dat ik voor alle kosten die zo een plaatsing meebrengen zelf moet opdraaien. De inschrijving alleen al kost me 600 euro, een bedrag dat ik ook al in Nice moest betalen om daar te mogen starten. Daarbij komt nog dat Hawaii niet bij de deur ligt en dat de verplaatsingskosten voor mij en mijn materiaal navenant zijn. Ook het verblijf ter plaatse valt volledig voor mijn rekening. En aangezien Hawaii op dat moment zowat overspoeld wordt door atleten en begeleiders merk je dat onmiddellijk in de huurprijzen van de woningen. Maar gelukkig kan ik rekenen op “een bende” fijne supporters. Zij hebben onmiddellijk al het nodige gedaan om mij (gedeeltelijk) van mijn financiële zorgen te verlossen. Voor volgend weekend hebben zij namelijk een Hawaii-eetfestijn op poten gezet zodat ik aan mijn Hawaii-avontuur geen financiële kater moet overhouden. Ook voor de (vooral) Roosdaalse handelaars die hun groot sporthart hebben getoond heb ik nog een extra woordje van dank.” besluit Dries.
Dries hoopt jullie allen te ontmoeten op het Hawii-eetfestijn dat doorgaat in zaal Lombeekkring, Koning Albertstraat 189 te O.L.Vr.Lombeek (Roosdaal) en wel op zaterdag 17 september van 17u30 tot 21 u00 en zondag 18 september van 12u00 tot 20u00. Iedereen hartelijk welkom.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2011
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief