ROOSDAAL - Jeugdolympiade kent enorm succes

C21

ROOSDAAL - Jeugdolympiade kent enorm succes

2008-02-22jeugdolympiade2
 
2008-02-22jeugdolympiade1
2008-02-22jeugdolympiade3
2008-02-22jeugdolympiadediploma
 

De Olympische Spelen in Peking staan voor de deur en daarom wil men de jongeren zoveel mogelijk betrekken bij dit grootse sportevenement.

Bij de jeugdolympiade krijgen jongeren tussen 10 en 14 jaar de kans om volop hun sportieve vaardigheden te testen. Of je nu veel of minder sporttalent hebt, er zijn maar liefst tien verschillende sporttakken, dus iedereen vindt wel zijn gading.
Daarom is er vanuit het ministerie van Cultuur, jeugd en Sport een oproep gedaan aan alle scholen, gemeenten en sportclubs om in de context van de Jeugdolympiade allerlei wedstrijden in verschillende disciplines in te richten.
De Roosdaalse Sportraad is hierop ingegaan, samen met IMI uit Ledeberg, Sint-Amandusschool uit Borchtlombeek en Triangel (Pamel – Strijtem – Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek), en dit met groot succes. Gedurende drie dagen hebben de vijfde en zesde basisklassen van IMI, Sint-Amandusschool, Triangel, en het eerste en tweede secundair van het IMI zich kunnen uitleven in vier verschillende sporttakken : handbal, basketbal, atletiek en badminton.
Niet minder dan 420 leerlingen hebben punten kunnen verzamelen voor hun bronzen medailles. Deze jeugdolympiade kon rekenen op een deskundige organisatie, die feilloos verlopen is dank zij de ambtenaar van Sport van de gemeente Roosdaal, Inge Vanderstappen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 apr 2024

archief