PEPINGEN - DVP steunt Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw

PEPINGEN - DVP steunt Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw

Fbdopjes4
 

De vrijwilligers van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden startten meer dan 10 jaar geleden een actie om hun vzw op een milieuvriendelijke manier te helpen. Iedereen kan thuis plastic dopjes verzamelen en binnen brengen in het recyclagepark van Pepingen. Zuivere plastic dopjes die altijd goed zijn : dopjes van flessen of potjes van frisdrank, water, melk, fruitsap, (af)wasproducten, deo's, shampoos, spuitbussen, choco, honing, koffie, sauzen ...

 

De vrijwilligers halen alles op, sorteren en verkopen aan een recyclagebedrijf dat van de dopjes  duurzame palletten maakt. Zo komt er geld in het laatje. Er zijn tientallen miljoen dopjes nodig om de opleiding van 1 blindegeleidehond door een gespecialiseerd centrum te bekostigen.

 

"Door en Voor Pepingen (DVP) verzamelde zoals vorige jaren de afgelopen lente- en zomermaanden al heel wat dopjes om het Belgisch Centrum voor Geleidehonden te steunen.  We hopen dat de gemeenteraad en de inwoners ons voorbeeld volgen. We doen hiermee dan ook een warme oproep. De komende dagen voorspelt men een hittegolf, tijd om regelmatig te drinken en de plastic dopjes te verzamelen. DVP wil op deze manier bijdragen tot het vergroten van de zelfstandigheid en mobiliteit van personen met een visuele beperking”, aldus DVP gemeenteraadslid Kristof De Cuyper.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jul 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 21 jun 2020
Sam Herremans | 16 jun 2020

archief