PEPINGEN - Paashaas bezoekt Huize Terloo

PEPINGEN - Paashaas bezoekt Huize Terloo

Zzzz_herremans
 

Rond de paasperiode organiseert Open VLD en Jong Open VLD Groot-Pepingen normaal voor alle Pepingse kinderen en ouders een paaseierenraap. In de gezellige speeltuin van Mong Blok konden de kinderen dan naar hartenlust paaseitjes rapen én de Paashaas ontmoeten, terwijl de ouders ondertussen genoten van een drankje en een babbel. Ook O.C. Huize Terloo kreeg op Paasmaandag steevast een bezoekje van de Paashaas.

 

“Jammer genoeg gooit de crisis rond het coronavirus dit jaar roet in het eten”, zegt Gunther Roobaert, voorzitter van Open VLD Groot-Pepingen. “Daarom moesten we onze activiteit op een andere manier organiseren. Zelfs met het zalige weer van dit paasweekend, moeten we natuurlijk alle maatregelen in acht nemen en zoveel mogelijk in ons kot blijven, om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wie ons een beetje kent, weet natuurlijk dat we daarom niet bij de pakken blijven zitten. De Paashaas was immers even gemotiveerd als anders om zoveel mogelijk kinderen blij te maken met paaseitjes. Samen vatten we het plan op om de reeds bestelde paaseitjes te schenken aan de kinderen van centrum Ter Loo in Bellingen.” 

 

Ook voor de Paashaas zijn het uitzonderlijke tijden. Zo kwam hij helemaal te voet naar het centrum en leverde hij zijn pakketjes met paaseitjes af met respect voor alle gangbare regels van social distancing en in samenspraak met de directie van het centrum . Gunther Roobaert: “Er was enige logistieke creativiteit nodig, maar gelukkig is de Paashaas daar een expert in. Het zijn bijzondere tijden en hoe langer deze toestand duurt, hoe groter men de sociale afstand tussen mensen begint te voelen. Dat voelt vreemd in een gemeente als Pepingen, waar er altijd wel iets te doen is en er een bruisend verenigingsleven is. We zijn dus blij dat we met onze organisatie kunnen bijdragen om die sociale afstand opnieuw wat kleiner te maken, zij het dan symbolisch. En de Paashaas is natuurlijk maar wat blij dat hij iedereen nog smakelijk vertier kan bezorgen.”

 

OC Huize Terloo is een multifunctioneel centrum waar 60 kinderen en jongeren verblijven en 60 medewerkers werken om de jongeren op elk moment de ondersteuning te geven die ze nodig hebben

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 27 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Sam Herremans | 22 aug 2020

archief