Fotograaf Luc Hilderson geeft helden van WZC Henri Vander Stokken PEPINGEN nu ook een gezicht

Fotograaf Luc Hilderson geeft helden van WZC Henri Vander Stokken PEPINGEN nu ook een gezicht

Img_9110
 
Img_9119
Img_9116
 

De Mechelse fotograaf Luc Hilderson van Image4You geeft de helden van corona nu ook een gezicht: de man maakt buttons voor mensen die door de coronacrisis een mondmasker moeten dragen, zoals zorgverleners. Op die manier kan iedereen de zorgverleners achter het masker toch herkennen.  

Luc Hilderson van Image4You zat door de coronacrisis een tijdje zonder werk. Maar sinds deze week kan hij zijn activiteiten stelselmatig weer opstarten.

 

In het woonzorgcentrum was men reeds aan het nadenken over een oplossing voor de herkenbaarheid van onze medewerkers naar de bewoners toe. De medewerkers merkten op dat de bewoners de medewerkers veel moeilijker herkennen nu de helft van hun gezicht bedekt is met het mondmasker. 

Toeval bestaat niet: die dag lanceerde men een oproep voor deelname aan deze actie van Luc Hilderson, en hebben we ons als woonzorgcentrum meteen kandidaat gesteld.

 

Op donderdag 14 mei, onder een stralende lentezon, maakte de fotograaf buiten in de tuin portretfoto’s van de medewerkers van het woonzorgcentrum.

Het nemen van de portretten gebeurde buiten, gezien er nog geen externe bezoekers toegestaan zijn in de woonzorgcentra. Bij het maken van de foto’s gebruikt de fotograaf een telelens, zodat voldoende afstand gegarandeerd is. Ook voor het aanschuiven werd gebruik gemaakt van verkeerskegels, zodat er in de wachtrij voldoende afstand gegarandeerd werd. 

 

Van het portret maakt hij een button die ervoor zorgt dat de medewerkers alsnog herkenbaar zijn, zelfs met een masker. Voor de bewoners van het woonzorgcentrum, en zeker voor degenen met dementie, is dit een grote meerwaarde. 

 

We kregen reeds heel wat positieve reacties van medewerkers, en zijn er zeker van dat dit ook het geval zal zijn bij de bewoners. 

 

De fotograaf doet ook een warme oproep aan andere fotografen en sponsors om zich bij het initiatief aan te sluiten. Zo kunnen ze zoveel mogelijk helden die nu noodgedwongen verstopt zitten achter een masker, weer een gezicht geven!

Geïnteresseerde fotografen en sponsors kunnen contact opnemen met Luc Hilderson (luc@image4you.be).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2020
Marc Sluys
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 22 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief