De verf is op in PEPINGEN .

C21

De verf is op in PEPINGEN .

Zebrapad_cd_v_lw
 

Op bijna alle Pepingse gemeentewegen zijn de markeringen onzichtbaar geworden. De schilderwerken zijn pas voorzien in de lente 2022.

De CD&V-fractie is niet te spreken over de toestand van de wegmarkeringen en belijningen in Pepingen.

“Op 95 % van onze gemeentewegen zijn de belijningen versleten en nagenoeg onzichtbaar voor de weggebruiker. Bijna alle zebrapaden zijn uitgeveegd. 
Er schiet van de schilderwerken die wij in september 2018 over het hele grondgebied lieten uitvoeren, bijna niets meer over”, meldt CD&V Pepingen.

 

Aankoop belijningsmachine

Via een mondelinge vraag tijdens de gemeenteraad van november kaartte de CD&V-fractie de situatie aan. Het schepencollege antwoordde dat ze pas in de lente 2022 starten met schilderwerken, op dat moment zal ook de nieuwe belijningsmachine aanwezig zijn.

“De aankoop van de belijningsmachine blijkt een zwaar dossier te zijn. Na twee jaar en drie prijsvragen komt er maar geen schot in de zaak. Toch is dat voor ons geen excuus. Belijningen moeten zeker om de twee jaar herschilderd worden. In 2018 werd onder het CD&V-bestuur een inventaris van alle belijningen opgemaakt en werden de schilderwerken uitgevoerd. Aan de hand van de toen opgemaakte inventaris kon het LVB-college de schilderwerken perfect uitbesteden aan een firma en uitvoeren tijdens het vorige markeringsseizoen.” aldus CD&V Pepingen.

Ontbrekende fietssuggestiestrook

In het voorjaar 2021 werd het deel Nieuwe Baan tussen de Kareelstraat en de Daelestraat te Bellingen geasfalteerd. Na meer dan zes maanden werd de fietssuggestiestrook van het vernieuwde deel nog niet geschilderd.

“Het schepencollege liet ons weten dat ze het deel pas schilderen wanneer de werken aan het orthopedagogisch centrum Terloo en de KWZI in de Kareelstraat voorbij zijn. Onbegrijpelijk als je weet dat deze straat dagelijks gebruikt wordt door fietsende leerlingen uit de school Spring in ’t veld te Bellingen. Voor ons een reden te meer om deze fietssuggestiestrook door te trekken, zeker als de schoolomgeving meer vrachtverkeer te slikken krijgt.” besluit de CD&V fractie.

Volgens CD&V komen alle schilderwerken veel te laat en leidt dit in Pepingen voor gevaarlijke verkeerssituaties.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 02 mrt 2023

archief