Monique en Gust uit BEERT-BELLINGEN zijn een diamanten paar

C21

Monique en Gust uit BEERT-BELLINGEN zijn een diamanten paar

Dsc09653
 

Op zaterdag 20 augustus vierden Monique Clement en Gust Lauriers hun diamanten huwelijksjubileum. Zestig jaar geleden begon hun huwelijksbootje te varen.

Afgelopen weekend zette het gemeentebestuur hen in de bloemetjes. Bevoegde schepen Greta Cochez: “Monique werd geboren in Beert als vijfde dochter in een gezin met zes kinderen. Gust zag het levenslicht in Buizingen als tweede zoon in een gezin met vijf kinderen. Later verhuisde hij met zijn ouders naar Essenbeek. Het koppel leerde mekaar kennen door een broer van Monique die bevriend was met een vriend van Gust. Per toeval kwamen zij beiden thuis bij Monique langs en met de hulp van enkele goede buren leerden zij mekaar beter kennen. Op een dansavond in de Harmonie in Halle sloeg de vonk helemaal over. Het heen en weer fietsverkeer tussen Essenbeek en Beert werd al snel overbodig door snel in het huwelijksbootje te stappen. Tien jaar later werd het koppel de fiere ouders van hun zoon Chris. Monique bestierde al die jaren het huishouden thuis en stond in voor de zorg voor meerdere familieleden, waaronder haar moeder, een tante en een nonkel. Gust ging terwijl uit werken in de Usines de Clabecq, bij Danckaert in Anderlecht en tenslotte bij gemeente Pepingen.”

 

“Al vele jaren is het koppel een vaste waarde in het verenigingsleven in Bellingen en Beert, waarvoor er na een welverdiend pensioen nog meer tijd overbleef. Altijd waren ze bereid om een handje toe te steken waar nodig, of het nu voor een bijeenkomst, een dorpsfeest of een andere sociale gebeurtenis was. Vandaag doen ze het rustiger aan, maar nog steeds zijn ze met stip aanwezig bij de Vrije Gepensioneerdenbond Groot-Pepingen en bij Okra Beert. We wensen het koppel een zeer fijn jubileumfeest en dat hun huwelijksbootje nog vele jaren mag doorvaren.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 03 feb 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 jan 2023

archief