PEPINGEN - Nieuw boek van Jos Pierreux

C21

PEPINGEN - Nieuw boek van Jos Pierreux

Jos-pierreux
 

"La Réserve en de vloek van het zesde gebod" van Jos Pierreux.

Commissaris Mangels heeft heemkunde als nieuwe hobby.
 
Hij schrijft een artikel over Hotel La Réserve, dat op het punt staat te worden afgebroken. Iemand verzet zich hevig tegen deze sloop. Tegelijk spoelt het lijk van een volwassen vrouw aan, en een paar tieners worden als vermist opgegeven. De onderzoeken naar beide zaken lopen voortdurend dood, en een verdachte ontsnapt. Daardoor is de sfeer in het Knokse commissariaat om te snijden, ook al probeert graaf burgemeester Lippens er de stemming en de werklust in te houden. Stefaan Athenus, die eindelijk zijn grote liefde gevonden heeft, ziet een vriendin terug die hij jaren geleden uit het oog is verloren. Deze ontmoeting zet het leven van de brigadier totaal op zijn kop.
 
Enfin, de rafelige kantjes van het mondaine Knokke-Heist en zijn autoriteiten
 
Wederom een onderzoek van Luk Borré, de niet altijd even sympathieke Knokse speurder.
 
Ook in dit vijfde boek over de Knokse speurder Borré laat Jos Pierreux ons genieten van de verschillende verhaallijnen doorheen het boek. En zoals Jos het reeds vroeger beloofd had krijgt de lezer niet alleen een spannend verhaal voorgeschoteld maar krijgt hij ook tussendoor meer info over het gewone familiale leven van de speurders, hun verleden en hun verlangens wat het geheel alleen maar nog vlotter laat lezen.
 
 We hebben er enkele boeken moeten op wachten, maar nu speelt de gekende Knokse locatie 'La Réserve' een hoofdrol.
 
"En toch is het per toeval gekomen eigenlijk. Ik ben in La Réserve uitgenodigd geweest bij de verschijning van mijn derde boek. Mevrouw Van Thillo die La Réserve uitbaat las mijn boeken en zij had met mij contact opgenomen. Ik ben daar dan in La Réserve rond gegaan en dat is zo een oord waar je de geschiedenis kan plukken hé. Ik ben daar in die kelders geweest, heb de vertrekken van het personeel gezien, de schoonheid van het gebouw waargenomen,…
En het was niet echt de bedoeling om daar over te schrijven maar dat is in mijn hoofd blijven hangen. "
 
Er zitten weer heel wat verhaallijnen in het boek.
 
" Ja, ik hoop dat. Ik probeer verschillende zaken door elkaar te mengen omdat ik denk dat ik op die manier het reële werk van de politiemensen ga benaderen. Politiemensen hun job is een beetje zoals wij naar het nieuws kijken: nieuwe regering, Claus is dood,… We krijgen al die gegevens door elkaar en ze zijn allemaal op dezelfde dag gebeurt. Bij de politie zal dat ook wel zo zijn. Dan gebeurt er een moord dan gebeurt er dit dan dat,… Sommige dingen zitten met een draad verweven. Andere dingen die je denkt dat ze wel verweven zijn, zijn het dan weer niet. Ik vind het karig om in een verhaal één moord te hebben en dan op het einde één oplossing te hebben. Ik denk dat die tijd voorbij is.
De grote kunst is om steeds een eenvoudige oplossing te hebben. Ik hou niet zo van oplossingen verstopt in schilderijen, manuscripten, dubbelzinnige tekens,… Dat hebben we wel gehad hé.
De grote moeilijkheid is eigenlijk, feitelijk om iets zo voor de hand te laten liggen dat de lezer als het gedaan is zegt hoe is dat nu mogelijk dat ik dat niet gezien heb. Bijvoorbeeld je portefeuille kwijt leggen. Het is veel spannender als die nadien gewoon op je nachttafel ligt dan als je die ergens verloren bent al lopend want dan vind je die nooit meer terug.
En met die eenvoudige oplossingen begrijpt de lezer het ook beter.
Want oplossingen uitdokteren die de lezer niet begrijpt is niet zo moeilijk. Het moeilijkste zijn eenvoudige oplossingen, het dus makkelijk blijven (lacht).
 
In dit boek was het thema opvoeding, in de brede zin van het woord.
 
" In plaats van een misdaadlijn, vertrek ik van een thema. Omdat ik vind; je bent daar als schrijver een heel jaar mee bezig en dan heb je wel graag een thema dat je een beetje interesseert. Waar je een beetje body kunt aan geven. En wie het thema niet ziet of niet wil zien bij het lezen van het boek, dat is geen probleem. Maar wie het wel ziet heeft er wat extra aan. Ik vind dat belangrijk."
 
Het volledige interview kan je lezen op:
 
 
ISBN: 978 90 8924 0019
Uitgeverij: Houtekiet
Prijs: 19,50 euro
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2008
www.geuzeinfo.com
www.geuzeinfo.com
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 06 dec 2021
Sam Herremans | 29 nov 2021

archief