HERNE – Nuttige reeks bijeenkomsten over ‘ouder worden in je buurt’

C21

HERNE – Nuttige reeks bijeenkomsten over ‘ouder worden in je buurt’

Ouder_worden_20170001
HERNE – Nuttige reeks bijeenkomsten over ‘ouder worden in je buurt’ -* © Deschuyffeleer
 

De komende twee maanden zet Riso Vlaams-Brabant in nauwe samenwerking met het OCMW, het rust- en verzorgingstehuis St-Felix en de thuiszorgdiensten uit de streek een reeks van zes interactieve informatiesessies op voor senioren vanaf de leeftijd van 60 jaar. Met dat initiatief willen zij onder meer de dialoog op gang brengen met de zorgverstrekkers om zo de doelgroep een duidelijk inzicht te geven in de mogelijkheden om volwaardig ‘ouder te worden in eigen buurt’.

“Vaak moeten ouderen een hoge drempel overwinnen om zich te informeren over het aanbod aan zorgverstrekking in hun buurt of om naar een dienst of voorziening uit die sector te stappen. Er is duidelijk nood aan degelijke informatie op maat. Deze nood is zeker ook hoog in het Pajottenland met zijn hoge vergrijzing en zijn afgelegen woningen die vaak niet aangepast zijn aan de noden van kwetsbare ouderen”, zegt Luc Van Camp van Riso Vlaams-Brabant, dat zich richt op de samenoplevingsbouw.
De reeks van interactieve informatiesessies start op maandag 4 september om 10u in het RVT St-Felix en loopt er dan tot 12u. Op die locatie gaan overigens ook de vier volgende sessies (11, 18 en 25 september en 2 oktober) door telkens in de voormiddag van 10 tot 12u. De thema’s die er aan bod komen zijn de moeilijkheden die het ouder worden met zich meebrengt, de knelpunten bij het ouder worden, het aanbod aan ouderenopvang en het uitdiepen van de opgeworpen vragen en knelpunten. Tijdens de 5de sessie staat een bezoek aan het zorgcentrum op het programma.
Bijzonder is wel dat de laatste sessie op vrijdag 6 oktober ingekleed wordt in het programma van de Welzijnsbeurs in de sporthal. Daarbij hoort ook een zorgbrunch met de leden van de seniorenadviesraad en met de leden van het college van burgemeester en schepenen en uiteraard ook het bijwonen van de officiële opening van de beurs.  
Meer info en liefst vooraf inschrijven via nadine.devos@ocmwherne.be (02/397.00.02).
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief