Het “strafste café van Vlaanderen" is gelegen in het Vlaams-Brabantse EIZERINGEN

C21

Het “strafste café van Vlaanderen" is gelegen in het Vlaams-Brabantse EIZERINGEN

Editiepajot_lennik_eizeringen_strafe_cafebazen_foto_gerrit_achterland
De broers Yves en Kurt Panneels van de herberg met de langste naam en de kortste openingsuren. - Foto Gerrit Achterland.
 

Toerisme Vlaanderen en Vlaanderen Vakantieland gingen vier weken lang op zoek naar het café met het strafste interieur, het strafste concept, de strafste locatie en de strafste cafébaas. In deze laatste categorie wonnen de broers Panneels van de herberg met de langste naam en de kortste openingsuren.

Na een grondige controle van de stemmen, maakte Vlaanderen Vakantieland de winnaars vandaag bekend: ’t Veerhuis (strafste locatie), Café Modern (strafste interieur), De Gekke Haan (strafste concept) en In de Verzekering tegen de Grote Dorst (strafste cafébaas). Kurt en Yves Panneels uit Eizeringen wonnen met 5179 stemmen. ’t Hof van Commerce uit het West-Vlaamse Stavele werd tweede met 4507 stemmen.

Gratis vat

Het één-programma Vlaanderen Vakantieland komt op woensdag 1 april (DIT IS GEEN APRILVIS) tussen 10 en 12 uur filmen in de herberg aan de kerk van Eizeringen. “We willen alle mensen bedanken, die zowel stemden op ons als andere aanspoorden om voor ons te stemmen. Het was een spannende strijd. Morgenvoormiddag is het café uitzonderlijk open. Onze klanten en al wie ons tijdens de campagne gesteund heeft, onder andere de lezers van de internetkrant Editiepajot, zijn uitgenodigd. Brouwerij Palm trakteert de aanwezigen op een gratis vat. Wij doen er nog een vat lambik bovenop”, aldus Yves en Kurt. “We maken morgenmiddag ook bekend wie in ons café 6 maanden gratis mag drinken.”

De Eizeringse herberg, die dateert van 1842, nam het in de categorie “strafste cafébaas” op tegen ’t Dreupelkot uit Gent, café In den Hengst uit Brakel, ‘t Hof van Commerce uit Stavele en de Olense herberg Sint-Sebastiaan.

In de Verzekering tegen de Grote Dorst is enkel open op zon- en hoogdagen van 10u tot 13u30 en ter gelegenheid van uitvaarten, net zoals het geval was toen de 85-jarige Margriet het café nog uitbaatte. Kurt en Yves namen eind 1999 de fakkel van haar over en zorgden ervoor dat dit typische dorpscafeetje bleef bestaan. ’s Zondags serveren ze hun klanten uit binnen- en buitenland enthousiast en met kennis van zaken een lambik, geuze, kriek, faro of frambozenlambik. Op andere dagen kan het café worden gehuurd voor allerlei activiteiten.

Website: www.dorst.be .

en: http://www.hetstrafstecafe.be/default.aspx

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2009
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024

archief