Gemeente LENNIK helpt gemeente bij de heropstart van de scholen

C21

Gemeente LENNIK helpt gemeente bij de heropstart van de scholen

Lennik-logo

Vrijdag 8 mei kwamen de Lennikse basisscholen samen met het OCMW en de schepen van onderwijs om de heropstart van de scholen te overlopen. De maatregelen die scholen in kader van een veilige heropstart voor zowel leerkrachten als leerlingen dienen te nemen werden onder de loep genomen. In overleg met de scholen zal het bestuur een aantal ondersteunende acties ondernemen.

Zo zal het bestuur enerzijds inzetten op logistieke ondersteuning door de levering van alcogel, ontsmettingsalcohol en mondmasker voor de leerkrachten. Deze materialen worden voor 15 mei aan de scholen bezorgd om zo de eerste periode van de heropstart veilig te laten verlopen. 

 

Anderzijds en veel belangrijker nog werd er samen nagedacht over de organisatie van de opvang op school. In samenspraak met scholen en gemeentebestuur werd beslist dat Lennikse scholen geen voor- en naschoolse opvang meer organiseren vanaf de heropstart. De reden hiervoor is dat scholen moeten focussen op het fysiek lesgeven en het verderzetten van preteaching voor kinderen die niet fysiek naar school terug mogen. Daarenboven dienen de scholen noodopvang voor kinderen te voorzien waarvan de ouders niet over een andere oplossing beschikken. Dat deze combinatie niet voor elke school haalbaar is, werd snel duidelijk. Ook de gemeente heeft niet de capaciteit, noch qua infrastructuur noch qua personeel, om voor alle 1.000 lagere schoolkinderen, verdeeld over vier scholen voor- en naschoolse opvang te voorzien. 

De gemeente zal bijspringen om de noodopvang tijdens de schooluren te ondersteunen waar nodig. Hierdoor kan de focus van de scholen bij de heropstart op het lesgeven liggen. Scholen die de opvang tijdens de schooluren niet kunnen garanderen, kunnen in de mate van het mogelijke tijdelijk beroep doen op begeleidsters van BKO Het Wonderhuis. Daarnaast gaat de gemeente op zoek naar vrijwilligers die ingezet kunnen worden voor de organisatie van de opvang tijdens de schooluren. Het inzetten van vrijwilligers zal uiteraard in samenspraak met de desbetreffende school plaatsvinden.

 

 

Door de samenwerking tussen de scholen, het lokaal bestuur, vrijwilligers en de goedwil/flexibiliteit van werkgevers hopen we er samen voor te zorgen dat de heropstart van de scholen vlot en veilig verloopt voor iedereen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mei 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief