LENNIK - De gemeente voert aanpassingen door in het proefproject Schapenstraat - SGI

C21

LENNIK - De gemeente voert aanpassingen door in het proefproject Schapenstraat - SGI

Schapenstraat_
 

Eind vorig jaar konden bewoners van de Schapenstraat en buren van het SGI via een brief van de gemeente hun mening en ervaringen uiten over het proefproject dat sinds eind augustus in de Schapenstraat van kracht was.

Naar aanleiding van de feedback op het proefproject en nauw overleg met het SGI waarbij de verkeerssituatie rond de school geëvalueerd werd, zullen er vanaf 1 maart 2022 enkele aanpassingen tijdelijk ingevoerd worden in afwachting van de definitieve goedkeuring op de gemeenteraad eind maart:

·       Om de overlast in de buurt van de Palokenstraat tot een minimum te beperken, zal er tijdelijk verhinderd worden dat er nog op de bermen geparkeerd kan worden.

·       Het parkeerverbod in de Schapenstraat tussen de Processiestraat en Tombergstraat zal enkel nog van toepassing zijn van maandag tot vrijdag van 8 tot 16 uur. Buiten deze uren is het toegelaten om in deze zone te parkeren.

·       Verder zal er ook een blauwe zone voor beperkte parkeertijd ingevoerd worden op de parkeerplaatsen in de Schapenstraat ter hoogte van de Doelestraat. In deze zone zal men van maandag tot vrijdag tussen 8 en 16 uur steeds de parkeerschijf moeten leggen en mag er voor maximaal 2 uur geparkeerd worden.

·       De gemeente zal ervoor zorgen dat de schoolomgeving beter zichtbaar wordt door o.a. het plaatsen van octopuspalen in de Schapenstraat en de Palokenstraat. 

·       Tot slot werkt de gemeente de plannen uit voor een buurtparking ter hoogte van de bibliotheek. Op deze parking zal ook een blauwe zone voor beperkte parkeertijd ingevoerd worden zodat deze parking gebruikt kan worden door bewoners en bezoekers.  

Bijkomend neemt ook het SGI vanaf maandag 7 maart volgende maatregel op eigen terrein:

·       De kiss en ride zone in de Palokenstraat ter hoogte van de basisschool zal ‘s avonds tussen 14.30 en 18 uur niet meer gebruikt mogen worden om de kinderen op te halen.

De bedoeling van deze mobiliteitsactie van het SGI en de gemeente is ervoor te zorgen dat er een goede circulatie van het verkeer ontstaat in de Palokenstraat zodat er niet meer geparkeerd wordt in de tuinen van de omwonenden. 

Het SGI raadt aan om te parkeren op de KFC-parking of aan de kerk van Sint-Martens-Lennik en zal de leerlingen van de basisschool met de rij onder toezicht van een leerkracht naar de KFC-parking brengen.

De maatregel van SGI blijft van kracht tot 1 april, waarna deze testfase geëvalueerd zal worden.

De gemeente hoopt samen met de buurtbewoners na de krokusvakantie alvast de eerste resultaten van deze aanpassingen te kunnen waarnemen.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mei 2023

archief