TERNAT bespaart 32.500 € per jaar door samenwerking recyclageparken

C21

TERNAT bespaart 32.500 € per jaar door samenwerking recyclageparken

Sinds 1 januari 2023 is er een samenwerking tussen Ternat, Roosdaal en Lennik voor het gebruik van de recyclageparken in Roosdaal en Ternat. Beide recyclageparken zijn toegankelijk voor de inwoners van de drie gemeenten en hanteren dezelfde tarieven

Voor tuinafval betaal je 0.08 € per kg en voor de andere betalende fracties, zoals snoeihout en stronken, harde plastics, grof afval 0.16 € per kg. Het minimumtarief is 0.80 €

De bezoekers van het recyclagepark van Ternat bestaan voor 8 procent uit inwoners van Roosdaal en 2 procent inwoners van Lennik. 4 procent van de bezoekers in Roosdaal komt uit Ternat en 4 procent uit Lennik.

Door de samenwerking is er ongeveer 28 procent besparing op personeelskosten. Ternat bespaart daardoor zo’n 32.500 € per jaar.

Volgens afvalintercommunale Intradura is er ook nog capaciteit voor extra bezoekers op het recyclagepark. Nieuwe samenwerkingen zijn dus nog mogelijk. In het verleden werd er daarvoor ook gekeken naar Dilbeek, waarvan sommige delen geografisch aansluiten op Ternat.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2024
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jul 2024
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief