MERCHTEM - OpenVLD'er schepen Jo Vanderstraeten stapt over naar Lijst Dedecker (maar is nu zijn schepenambt kwijt)

MERCHTEM - OpenVLD'er schepen Jo Vanderstraeten stapt over naar Lijst Dedecker (maar is nu zijn schepenambt kwijt)

Editiepajot_merchtem_peter_reekmans_en_jo_vanderstraeten_foto_steven_walravens
Peter Reekmans en Jo Vanderstraeten (rechts); - Foto Steven Walravens.
 

Advocaat Jo Vanderstraeten (49), Open VLD'er, provincieraadslid van Vlaams-Brabant en schepen uit Merchtem, stapt over naar Lijst Dedecker (LDD). LDD maakt zo zijn intrede in de Vlaams-Brabantse provincieraad en wordt actief in het derde schepencollege van Vlaams-Brabant.

Vanderstraeten: “De aanvallen van de Open-VLD de voorbije dagen op LDD waren voor mij het échte breekpunt om de overstap te zetten.” 

Vanderstraeten is binnen de provincieraad van Vlaams-Brabant actief in de commissie ruimtelijke ordening, verkeer en mobiliteit en is in zijn gemeente Merchtem het langst zetelende gemeenteraadslid. Tevens is hij daar ook reeds jaren onafgebroken schepen. Op dit moment is hij schepen voor onderwijs, ruimtelijke ordening, milieu, duurzaamheid en landbouw. Binnen Open-VLD is hij voorzitter van de vzw Open-VLD provincieraadsfractie Vlaams-Brabant.

Op lokaal vlak blijft hij actief binnen het kartel VLD-GMB-SPA-LVB - onder de LVB - dat in Merchtem de krachten bundelt en een absolute meerderheid van 15 op 23 zetels.

Op vraag van Peter Reekmans, lijsttrekker voor het Vlaams Parlement in Vlaams-Brabant, zal Jo Vanderstraeten als co-lijstduwer fungeren. Samen met lijstduwer Dr. Hilde Thienpont-Vernaeve uit Asse zal hij bij de opvolgers de lijst afsluiten. Binnen Lijst Dedecker Vlaams-Brabant zal Jo Vanderstraeten door zijn ervaring en expertise een belangrijke rol gaan spelen bij de verdere uitbouw van de partij in de regio Halle-Vilvoorde.

Voor Vlaams-Brabants LDD-boegbeeld Peter Reekmans is de komst van een prominent OpenVLD’er als Jo Vanderstraeten een duidelijk bewijs dat de Dorpstraat de lage aanvallen van bepaalde politici en partijen uit de Wetstraat op Lijst Dedecker niet langer pikt.

Bio : Jo Vanderstraeten
Provincieraadslid sinds 1994
Gemeenteraadslid Merchtem sinds 1983
Schepen van de gemeente Merchtem met bevoegdheden onderwijs, ruimtelijke ordening, milieu, duurzaamheid en landbouw (VLD-GMB-SPA-LVB)

Meer info: www.peterreekmans.be  

REACTIE MEERDERHEID MERCHTEM:

Geachte, gelieve onderstaand het standpunt van het kartel ‘VLD-GMB-SPA-LVB’ te willen vinden:

Op het college van vandaag donderdag 30 april worden de bevoegdheden van schepen Jo Vanderstraeten afgenomen. Burgemeester Eddie De Block zal deze overnemen , waarna deze zullen worden verdeeld onder de vier resterende schepenen. De voorzitter van de gemeenteraad, David De Valck, zal elk college bijwonen. In de gemeenteraad zal Jo Vanderstraeten geen deel meer uitmaken van het meerderheidskartel.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2009
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 30 sep 2020
Sam Herremans | 28 sep 2020
Sam Herremans | 19 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 06 sep 2020

archief