MERCHTEM - Gemeente plant nieuw bos Terlinden-Langevelde aan

C21

MERCHTEM - Gemeente plant nieuw bos Terlinden-Langevelde aan

Toon_luypaert_en_maarten_mast
 
Bos_terlinden-langevelde
 

Een boom voor elke Merchtemnaar en een speelbos voor de jeugd, Merchtem plant een bos van meer dan 7 hectare groot. 

 

Het gemeentebestuur van Merchtem koopt bijkomende gronden aan tussen Terlinden en Langevelde met het oog op extra bebossing. De gemeente kocht vorig jaar al enkele gronden om het baantje langs de Molenbeek, tussen Reedijk en de Langeveldemolen,  te verbreden. Intussen werden er aan het gemeentebestuur nog vijf andere percelen aangeboden. “Hierdoor kunnen we een bos aanplanten van meer dan 7 hectare en dat vlak aan het centrum van Merchtem. Dat is goed voor de biodiversiteit en helpt ons te wapenen tegen de klimaatverandering. Daarnaast voorzien we hier ook een grote speelzone voor onze kinderen en jeugdbewegingen.”, vertelt schepen van jeugd Toon Luypaert. 

 

“We voorzien tevens een nieuwe verbinding voor voetgangers en fietsers tussen Terlinden en Langevelde. Om de biodiversiteit een extra boost te geven, zullen er ook enkele poelen worden aangelegd.” Het gemeentebestuur stelt ook zijn doelstelling m.b.t. vergroening bij. “Aan het begin van de legislatuur hadden we voorzien om voor elk Merchtems gezin één boom te planten. Nu kunnen we voor elke Merchtemnaar een boom planten.”, vertelt burgemeester Mast. 

 

Eind september wordt er een participatiemoment georganiseerd in samenwerking met het Regionaal Landschap Brabantse Kouters. Het is de bedoeling om de verschillende belanghebbenden zoals jeugdverenigingen, landbouwers, natuurverenigingen, … inspraak te geven in de inrichting van het nieuwe bos. 

 

De aankoop van de gronden kost de gemeente 372.201,18 euro. De Vlaamse overheid subsidieert de aankoop van grond om te bebossen voor 75%.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief