OPWIJK - Derdewereldhuis verwent pendelaars opnieuw met ontbijt

C21

OPWIJK - Derdewereldhuis verwent pendelaars opnieuw met ontbijt

Editiepajot-ingezonden-actie-fair-trade-opwijk-06052014
ingezonden foto
 

Vanmorgen, dinsdag 6 mei, hield het Derdewereldhuis haar jaarlijkse ontbijtactie aan het station van Opwijk. Met die actie wil ze het thema Fair Trade onder de aandacht brengen. Opwijk is sinds 2012 erkend als Fair Trade gemeente. De ontbijtactie past in de opdracht om de burgers te informeren en te sensibiliseren. En hoe kan dat beter dan ze te laten proeven van de producten? Er werden vanaf 7u dan ook zo’n 350 Fair Trade ontbijten verdeeld aan de pendelaars.

Het Derdewereldhuis is de naam die in Opwijk gebruikt wordt voor de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS), een adviesraad die sinds 2006 erkend is. De raad adviseert en ondersteunt de gemeente in haar beleid, sensibiliseert de burgers en coördineert en stimuleert activiteiten over thema’s die betrekking hebben op de Noord-Zuidverhoudingen en verhoudingen met andere kansarme gebieden. Als koepelorganisatie is het Derdewereldhuis samengesteld uit vertegenwoordigers van de werkgroep solidariteit, 11.11.11, Amarasti, het Rode Kruis en de Wereldwinkel, aangevuld met individuele burgers die belangstelling hebben voor de thematiek.

Daarnaast mobiliseert het Derdewereldhuis rond de milleniumdoelstellingen en is ze de gemeentelijke trekker voor de erkenning als Fair Trade Gemeente. Die titel geeft aan dat een gemeente én haar inwoners eerlijke handel een warm hart toedragen én er ook effectief werk van maken. Om de erkenning te behouden moet onder andere het bewustzijn en de kennis rond Fair Trade regelmatig gepromoot worden bij burgers, verenigingen, plaatselijke winkels en horeca en moet het lokale bestuur naast koffie nog minstens één Fair Trade product (vb. fruitsap) gebruiken in haar dagelijkse werking. Met de ontbijtactie zet het Derdewereldhuis alvast in op het behoud van de erkenning en wil ze het bewustzijn rond Fair Trade op een laagdrempelige manier vergroten.

Op 10 mei is het Derdewereldhuis ook aanwezig op de Bruisende Tuinmarkt in het centrum van Opwijk. Daar staat opnieuw een sensibiliseringsactie rond Fair Trade gepland.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2014
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief