TERNAT - Extra parkeerplaatsen aan station

TERNAT - Extra parkeerplaatsen aan station

Img_9335
Tussen de bestaande parking en het perron worden 15 extra parkeerplaatsen aangelegd. De toegangen vanop de parking naar het station worden ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. We draaien de stenen gewoon om zodat er geen schuine zijde meer is die de toegang voor rolstoelen bemoeilijkt, zegt schepen Van Cauwelaert.
 
Img_9329
 
Img_9336
 

De NMBS is gestart met het aanleggen van 15 extra parkeerplaatsen voor kortparkeren tussen de huidige parking en het perron links van het station. "Er wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om alle toegangen naar het perron toegankelijk te maken voor minder mobielen", zegt schepen van duurzaamheid Guido Van Cauwelaert (spagroen+). Die voorwaarde hadden we expliciet in de bouwvergunning opgenomen.

De werken zullen voltooid zijn tegen het einde van de maand. Op de eerste vijf parkeerplaatsen wordt er in februari een voorlopige fietsenstalling met camerabewaking aangelegd, in afwachting van het realiseren van een defintieve fietsenstalling in de loods rechts van het station. Die tijdelijke fietsenstalling is niet optimaal, omdat men werkt met de oude onveilige fietsrekken. "Het gemeentebestuur onderzoekt de mogelijkheid om zelf een aantal veilige fietsbeugels te huren of aan te kopen, waaraan fietsen op een diefstalveilige manier kunnen vastgemaakt worden. Zonder diefstalveilige stallingen krijgen we de pendelaars immers niet op de fiets", zegt Van Cauwelaert.

Om het in- en uitrijden van de parkeerplaatsen voor auto's te vergemakkelijken schuiven de bestaande parkeerplaatsen een halve meter op tot naast het fietspad. De zogenaamde biggenruggen in beton worden daarvoor uitgebroken en een halve meter verplaatst.

Zie ook

TERNAT - Parkeerplan goedgekeurd

TERNAT - Betaalparking NMBS groot probleem voor omliggende gemeenten

Eerder verschenen Gemeente en NMBS beveiligen samen fietsenstalling 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jan 2018
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 09 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 08 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 08 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 06 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 05 dec 2018
Guido Van Cauwelaert | 30 nov 2018
Guido Van Cauwelaert | 30 nov 2018
Guido Van Cauwelaert | 25 nov 2018
Guido Van Cauwelaert | 24 nov 2018
Guido Van Cauwelaert | 23 nov 2018

archief