TERNAT - Reini Marissens kandidaat voor Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen

C21

TERNAT - Reini Marissens kandidaat voor Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen

Reini_met_hond_knip
Reini woont al enkele jaren in het centrum van Sint-Katherina-Lombeek, waar ze graag wandelt met haar hond.
 

Groen en Vooruit beslisten om opnieuw samen met gewezen eerste schepen Rutger Belsack en onafhankelijke progressieven naar de kiezer te trekken als VooruitgroenXL. Op die lijst staan verscheidene nieuwe gezichten voor Groen, waaronder Reini Marissens. 

                                              roots in Ternat

Reini is 35 en verhuisde enkele jaren geleden van Liedekerke naar het cenrum van Sint-Katherina-Lombeek. Haar roots liggen dan ook in Ternat.  Haar opa Roger Crabbe startte als jonge knaap de eerste traiteurszaak in Ternat en omstreken. Zijn bloeiende zaak werd later overgenomen door zoon Geert Crabbe. Reini ging in Ternat naar school in Sint-Jozef.  Haar moeder Els Crabbe was jarenlang penningmeester van de Ternatse dansgroep Helicon.

Reini is één van die zeldzame personen die Duits een mooie taal vindt en volgens haar zou er wat meer aandacht mogen besteed worden aan de Duitstalige gemeenschap van ons land. Ze studeerde Taal- en Letterkunde aan de HU Brussel, met als talen Nederlands en, uiteraard, Duits. Nadien volgde ze nog een masteropleiding Historische Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Gent, met als specialisatie Middelnederlandse en Middelhoogduitse literatuur uit de middeleeuwen.

                                      vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika 

In 2016 volgde zij de BTC Infocyclus, een cursus rond ontwikkelingssamenwerking en noord-zuidverbindingen aan het Belgisch Ontwikkelingslandschap te Brussel. Zij deed twee keer vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika. De eerste keer in een wildreservaat, waar ze heel wat heeft bijgeleerd over de dagelijkse strijd in de dierenbescherming en hoe het toerisme financieel kan bijdragen aan die bescherming. De tweede keer werkte ze op de communicatie-afdeling van Greenpop, een non-profitorganisatie in Kaapstad die zich inzet tegen ontbossing via bosherstel, stedelijke vergroening en milieubewustzijn.

                        klimaatproblematiek niet los te zien van sociale vraagstukken

Milieu, klimaat, dierenwelzijn, sociale gelijkheid en rechtvaardigheid zijn voor haar belangrijke thema’s. Het gebrek aan daadkracht om de klimaatverandering aan te pakken, de toestanden in de intensieve veehouderij en de massaconsumptie stemmen haar droevig, maar maken haar tegelijkertijd ook strijdvaardig. Ze gelooft er stellig in dat de klimaatproblematiek niet los te zien is van sociale vraagstukken en droomt dan ook van een toekomst die ecologisch en sociaal rechtvaardig is.

Ook het belang van mentaal welzijn en een evenwichtige woon-werkbalans houden haar erg bezig en zijn zaken waarop volgens haar nog heel wat stappen te zetten zijn – niet alleen in ons land, maar wereldwijd.

                                            overtuigd vegetariër

Gezonde voeding, voldoende beweging en tijd in de natuur doorbrengen is voor haar de manier om goed in het leven te staan. Ze is overtuigd vegetariër, wandelt dagelijks meerdere kilometers met haar honden en komt tot rust via yoga en meditatie.

Onder het motto ‘droom groot, begin klein’ wil zij op haar eigen manier haar plekje in de wereld een beetje mooier maken en mensen inspireren hetzelfde te doen. Ze hoopt van Ternat een groene gemeente te maken waar het aangenaam vertoeven is, waar mensen voldoende ontmoetingsplekken hebben en kansen krijgen om zichzelf te ontplooien. Een gemeente waarin iedereen gelijkwaardig wordt behandeld en met een sterk sociaal beleid.

Meer info

Eerder verschenen

Wie is er klaar voor de verkiezingen in Ternat

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2024
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jun 2024

archief